Full version: Ur led är tiden.
Gossen Ruda
Ingen vinter i sikte, en märklig tid vi lever i. Nu börjar vårlökarna titta upp och snödropparna småblommar. Höstkrokusens blad växer på som aldrig förr. Den minnesgoda kommer kanske ihåg att jag skulle sätta om tulpanlökar för att samla alla på ett ställe. Det gick bra, de tittar upp som om inget hade hänt. Men jag undrar vad Maglolian skall hitta på. Knopparna började ramla av i höstas när det var för varmt ett tag för att sen bli kallt. Trädet laddade dock om och började skapa nya knoppar som nu är stora. Kanske för stora, undrar om de kommer att slå ut för tidigt och sen frysa igen?
Huggorm
Jag har börjat se lövutsprickning på buskar, det är ju inte helt bra i januari
Yngve i Eslöv
Här mitt i Skåne blommar vintergäck och snödroppar sedan flera veckor. har sett japanska körsbär blomma på en del platser. Är tråkigt väder, grått och dystert så är svårt att njuta av blommorna. Sådde en del perenfrö vid jultiden och de har stått i mitt växthus där takfönster och dörr står på glänt, de har kommit upp och har väl inga större möjligheter att bli något av dom.
pionkvinnan
Här i nordöstra Skåne likadant med vårlökar som började titta upp redan vid nyår. Nu är påskliljorna 15 cm ungefär. Ett par av rosorna har inte gått i vila utan har stått gröna hela vintern, nu kommer det nya skott.
ftg098
Jag tänker mest på grödorna för bönderna, sett mycket som börjar gro på åkrarna här i skåne vilket får mina tankar att oroa mig för att kyla ska döda grödorna o öka matpriserna
johnny_j
Det är bara att vänja sig vid nya tider. Snöfri jul, fågelkvitter i januari, blommande växter i februari eller tidigare.
När jag var barn byggde man snögrottor och snögubbar, åkte kälke, skidor och pulka. Idag får man vara glad om inte huset sprängs sönder ...
Mjärden
Igår hade vi några cm fastfrusen snö på marken, så det gick faktiskt att åka skidor riktigt bra på gräsytorna. Jag tog en sväng till kolonilotten för att se om det hänt något där. Mycket riktigt hade vitlöken grott och stack upp ur snön så grön och grann. Frågan är bara vad som händer med den om det blir några riktiga köldnätter
Gossen Ruda
Läget verkar bli bättre. Det har varit några dagar nu med nån minusgrad eller nära 0 på natten och morronen och prognoserna säger kallare till slutet av nästa vecka. Vi får se.
Huggorm
Hoppas det hejdar lövsprickningen för det kan bli katastrof annars. Alla minns väl fjol när det var varmt i april och sedan kom snö och kyla i maj så allt frös sönder. Och nu är det bara februari så chansen för bakslag på denna "vår" är ju nära 100%.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon