Full version: Beskära träd
Thessias
Hej. Har flyttat till hus och trädgården har inte pysslats om speciellt mycket.
Har ansat lite men är inte så kunnig i det här med beskäring.
På trädet växer massa nya grenar överallt. Skall jag klippa bort alla dem?
Har läst till mig att grenar som växer inåt mm ska ju klippas för att hålla
Träd fint och få en fin ”krona”
Vet ej vad för sorts träd detta är.
Tack för hjälpen 😊
Gunilla T
Är det verkligen ett träd på bilden? Ser ut som någon buske, kanske syren? I så fall är det rotskott och eventuellt vattenskott som kommer av felaktig beskärning.

Annars är bästa tid att beskära träd under JAS - juli augusti och september. Om det är träd som inte blivit beskurna på länge bör man inte ta för mycket på en gång för då kompenserar trädet med att skjuta en massa vattenskott. Dela upp beskärningen under tre år så behöver inte trädet kompensera för bortfallet.
Gossen Ruda
Det ser ut som ett hopplöst fall. En för hård beskärning har resulterat i mängder med vattenskott. Jag tvivlar på att det går att rätta till.
Thessias
Tack för svaren smile.gif
Jo det är ett träd. Jag kan ta en bild imon på hela trädet!
Mvh Therese
Huggorm
Det beror ju på vad man har för definition men det ser snarare ut som en flerstammig buske, förmodligen syren som tidigare gissats. Först när man vet säkert vad det är för någon kan man avgöra vad det går att göra med den. Många buskar fortsätter skjuta skott från basen eller rötterna hela livet och kräver mycket jobb för att forma till stamträd. Men börja med närbild på knopparna så kan vi se vad det är för något.
eskil43
Jag tror ( lite svårt o se på bilden) att det är en gammal kornell, Cornus sericea 'Flaviramea', Gullkornell, som har beskurits kraftigt tillbaka. En prydnadsbuske som blir c 2-3 meter. Kan vara bra o gallra lite framöver, men det är omöjligt att ge relevanta råd efter bilder.
jegi
Ta bättre bilder till våren på hela busken och med blad. Omöjligt att avgöra vad det är utifrån dessa bilder. Ta bild på hela så man får överblick.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon