Essaka
Hej allesammans

Vi har nu snart bott i vårt hus i ca 1 år och nu är kommande projekt förbättra gräsmattan, ta bort thuja och anlägga en större rabatt. Tomten som vi har har idag inga rabatter alls.

Min idé är att använda mig av cortenplåt som skall böjas i runda former och anlägga rabatten tillsammans med de 2 stora stenarna el bara ena....
det är här jag blir osäker på hur jag skall göra. Se bifogade bilder och berätta gärna hur ni hade tänkt. Jag hittade även en inspirationsbild på instagram som ger ett litet hum hur jag vill ”efterlikna”. Men då bilden var för stor så kunde jag inte bifoga den här. Bilden föreställer en stenrabatt med vit engelsk Sjösten, rostig cortenplåt i lite större vågmönster och vit träd hortensia.
Sne4
Ìhade jag varit på stenpartihumör så hade jag tänkt olika nivåer och byggt upp dessa med ett gäng bumlingar emellan. Avslutning mot gräsmatta plåt i lämpliga.kurvor. De olika sektionerna går sedan att fylla med lämpliga växter. Silverarv är inte dumt som ett av valen. Bör dock hållas i en sektion självt, kan lätt ta överhanden annars.
Pauline/Sthlm
Vackra stenar! Och bra värmemagasin om fått sol på sig. Skulle inte höja upp ytor utan låta dem trona, om än växthöjder enl nedan.
Gillar rostigt.
Vill du verkligen ha grusyta också? (Förlåt min självfärgade kommentar) Om soligt läge sätt doftande fjärilsdragande växter i olika höjd, kanske bär/smultron i framkant att nypa av. Ngt halvhögt gräs som vajar snett bakom sten sett från där man oftast sitter.
Gräv ned olika vårlökar (många!!) mellan plantorna så att rabatten vaknar tidigt efter vintern.
Jag gillar alltid lavendel (obs dränering) .
Kryddväxter generellt!
Buddleia om zonen tål det, går att hålla nere i stl.
Är det björkar nära så välj torktåligt men gräset såg ju piggt ut.

Vill du ha rödare blommor välj annat :-)

Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon