ingerh
Tänker mig plantera två schersminer, Mont blanc och Finn. Funderar på om de kan stå nära varandra eller om det då blir en doftkollision vid blomningen. Det vore bra om de istället avlöste varandra. Är det någon av er som har båda buskarna och vet hur de blommar. Kanske ska jag istället sätta dem på olika ställen i trädgården.
Gunilla T
Jag vet inte om blomningstiden skiljer sig åt mellan de båda namnsorterna men det kan man antagligen själv påverka genom att sätta en i en skuggig miljö som då kommer att blomma senare, den andra i full sol.

Det blir ju väldigt stora buskar av dem så de måste ha gott om utrymme för att inte växa in i varandra. Doften kan upplevas som väldigt tung även om man tål dofter bra. Dessutom är det mer regel än undantag att buskarna drabbas av svarta bladlöss, större chans att båda inte blir drabbade om det har ordentligt med avstånd mellan varandra. Buskarna tål lössangreppen men det är inte vackert när det pågår och hela busken blir klibbig av honungsdagg som bladlössen utsöndrar.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon