Annica S
Hejsan, vi är nyinflyttade i ett fantastiskt hus på landet. Vi bor precis vid en liten väg som är en populär promenadstråk för hela kommunens invånare. Fantastiskt att se alla som går, cyklar och joggar förbi. Men ändå, jag önskar tips på en fin häck som kan ge insynsskydd. Inte tujor de har vi haft tidigare och var som en vägg men det passar inte vårt lilla röda 100 åriga hus. Syrener? Tar de tid? olika buskar funderar jag också på tex fläder, paradisbuske mfl. Har ni några tips? Vad har ni som ni är supernöjda med?
Aqvakul
Inget passar väl bättre till ett lite äldre torp än syren, om man vill ha lite höjd. Tyvärr växer de lite låmgsamt i början.
Häggmispel har varit en favorit, men idag är det tyvärr ofta ett tillhåll för gråmögel. Fläder och paradisbuske blir gärna lite yviga och passar bättre som solitärer. Idegran är vackert och lättformat. Visst är det mysigt med vintergrönt, inte alls samma 70-talskänsla som tuja. Liguster kan kanske bli lite stramt, men tacksamt och tät. Smala fina häckar ger bok och avenbok. Det finns mycket att välja på. Ett tips: Ha inte för brott att få upp häcken i höjd. En fin tät häck tar lite tid att etablera.
Åsa, mälardalen zon 2
Och välj gärna en häck som inte är benägen att skjuta en massa rotskott man kan ha roligare i sommarstugan än att bekämpa rotskott
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon