staffsan
Hej!

Längsmed vårt staket, precis vid grinden står en kastanj. Under den växer ungenting och jag hade velat sätta något där som vindskydd bakom staketet. Rhododendron gillar ju att växa under träd, men frågan är om den klarar av att stå under en kastanj som ju kväver det mesta under sig? Jag fick tips om att snöbär eventuellt skulle klara det bättre. Vad tror ni?
Gunilla T
Rhododendron gillar inte alls att växa under stora träd, en del av sorterna gillar inte att stå i gassande sol hela dagarna men det är inte detsamma som att de vill och kan växa under stora träd. En del arter kräver sol för att öht blomma.

Kastanj är eller blir ett gigantiskt träd. Om du tittar under trädet så gissar jag att där växer några enstaka grässtrån, kanske något envetet lite ogräs men inget annat. Marken är genomvävd av trädets rötter, torr, hård och näringsfattig.

Av detta kan man dra slutsatser att där inte den vilda naturen klarar sig särskilt bra så gör knappast våra mera krävande trädgårdsväxter det heller.

Om snöbär;
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?...artikel=7051991
Huggorm
Det växer spirea under min hästkastanj, men de hänger ju ihop i rötterna så de kan hämta vatten utifrån. Men att det inte växer mycket gräs och örter under hästkastanj beror nog också på löven, de kväver det mesta när de faller på hösten och det mesta ligger ju kvar över en stor del av följande sommar.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon