Kittykat
Hej!
Köpte förrförra sommaren ett mandelträd som jag nu har ståendes i kruka på balkong nere i Malmö. Soligt, hyffsat skyddat läge. Har haft det ute över vintrarna, men inpackat. Förra våren/sommaren fick trädet blad, men blommade inte. I år såg bladen ut att vara på gång, men har tyvärr torkat ihop, antar att det är för att jag tyvärr inte var riktigt uppmärksam under de soliga dagar vi haft och glömde vattna. Några av grenarna ser också lite trötta ut. Ska jag bara låta det stå och se lite tråkigt ut i år, kanske beskära lite under sensommaren och hoppas att det kommer igen nästa år?
Vore tacksam för tips!
Gunilla T
Jag antar att du nu gett trädet vatten för mandel kräver ordentlig bevattning när det börjar vegetera. Det kan ju också ha frusit trots att vi haft en mild vinter, det tål inte frost och om du inte haft en värmekälla under skyddet så blir det lika kallt där som i luften utanför.

Inte så mycket att göra, kommer det inga blad nu under säsongen så har trädet dött.
Kittykat
För att trädet skulle återkomma med bladverk verkar det ha räckt med lite ”inpackning” över vintern, åtminstone de två vintrar som nu varit, men för blomning hade den kanske behövt bättre skydd. Ja, jag får väl prova och vattna på ett tag till och se om den vaknar igen, annars får jag väl hitta något annat tåligare. Tack för svar!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon