Hej,

Vi har en frilandshibiskus i trädgården som planterades av den förra husägaren, men den behöver så småningom flyttas för att ge plats åt ett trädäck och min fundering är om det funkar att ha den i kruka och hur stor kruka som i såfall behövs? Just nu står den i ett hörn med 2,5 m höga ligusterhäckar på var sida och mer eller mindre under ett äppelträd. Inte optimalt för en växt som jag förstått älskar sol. Den är i dagsläget ca 2 m hög, smal och väldigt "pinnig". Bladknopparna har precis börjat skymta på grenarna. Kan jag klippa ner den i samband med flytt för att få den lite buskigare?

Trädgården är liten och vi har ingen optimal plats att gräva ner den på då vi helst vill undvika att plantera invid huset med tanke på dräneringsrör och liknande.

Hibiskusen skulle få stå i full sol i sin kruka, men tänkte ev flytta den till en mer skyddad plats under vintern. Fungerar det att den står kvar ute under en skånsk vinter eller mår den bättre av att få flytta in i uterummet (ouppvärmt, men i anslutning till huset)?

Tacksam för den hjälp och de instruktioner jag kan få. smile.gif

Hälsningar,
Erika