HelenaLag
Hej,
Jag har en rönn Carmencita sedan några år. Den har vuxit bra och är fin, men den växer snett. Den hade stöttning första åren och stammen är rak och fin men det är själva kronan och toppen som växer lite som ett C. Jag har provat att tvinga den att växa rakare genom att fästa en lina nära toppen och dra den rakare. Har haft detta drag på under flera säsonger. Men det har inte hjälpt så mycket. Nu funderar jag på om jag kanske borde beskära den. De två skotten som är högst är sidoskott som vuxit om den riktiga toppen.
Jätteglad om någon har ett tips!
//Helena

[attachment=90649:E3272A37...A489E675.jpeg]
Huggorm
Men är det något stor problem om toppskottet växer lite bågformigt? Detta är ju ett träd som i naturen växer i blandade buskage där den måste sträcka sig mot solen varän den finns. Det är inte meningen att den skall växa hög och rak som en gran. Småträd blir ofta mer eller mindre oregelbundet formade.
HelenaLag
Nej, det kanske inte är något problem. Jag vet inte. Jag tänker att jag vill ge trädet de bästa förutsättningar att bli fint på sikt och då trodde jag att det var bra om det växer rakt och tycker mig ha hört att det inte är bra om andra skott växer högre än toppskottet. Men det kanske inte gör något i det här fallet. Jag ville i alla fall fråga 😊
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon