Full version: Thujaproblem
Chatarina
angående thujahäckar.
Vad kan det bero på att 2.5 m höga thujor börjar att dö ut?. De är väl vattnade, står i god jord och utsätts inte för salt på vintern. Det är stora partier i häcken som dör ut. Finns det något som angriper thuja, och som överförs, kanske via rotsystemet? Har någon ett bra tips är jag tacksam.
Chatarina
kerstin z5-6
torkskada av vårsolen ??
Eva Swahn
Nu ska vi se, jag hittade en norsk sida. Här står det att tujan inte tycker om kalkrik jord samt inte tåler stark vind. Kan det vara orsak till din tujadöd? Har något förändrats så att tujorna är mera utsatta för hård vind nu?



Tuja og sypress vokser ikke vilt i Norge, de er introdusert av oss mennesker. Mange synes de ikke passer her med sitt fremmedartede utseende. I utlandet finnes det et uendelig utvalg i sypress-kultivarer, men generelt er gjerne sypresser mindre herdige enn tuja.
Tuja (Thuja occidentalis) er et av de få nåletrærne som tåler mye vann, det er sett at tuja er den eneste som overlever på fuktig myr. Liker ikke kalkrik jord, og lite robuste i sterk vind. Tett forgrenet rotsystem gjør at tuja er lett å flytte.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon