Sjöbratt
Vi har problem med att vår 6 år gamla blommande havtornsträd, tappar sina löv. Det kommer inte så många blommor heller på trädet.
Trädet får knoppar som blir till gröna löv. Därefter ca 6-7v blir löven brunprickiga och rulla ihop sig, för att sedan bli helt bruna och falla av. Vi har även tvingats att stadga trädet, då det börjat luta. Ser ut att ha hänt något med rotsystemet.
Fråga- kan man göra något för att rädda trädet? När kan man beskära trädet, i så fall när?
Tacksam för svar!
Åsa, mälardalen zon 2
Låter som rosenhagtorn för havtorn har inte röda blommor.


Hagtornsrost är mycket vanligt på rosenhagtorn men på erat träd kan det nog vara problemet med rötterna som spelar in. Är rötterna dåliga så blir inte det ovan mark så speciellt bra det heller. Har ni mycket sork, kaniner eller liknande som kan ha ätit på rotsystemet? För kan inte trädet stå ordentligt verkar det som om en hel del rötter försvunnit, alt. kan det ju vara någon svampsjukdom som förstör rötterna. Hur är det med dräneringen förresten är det dålig dränering så kan det ju hända att marken är vattensjuk så rötterna ruttnar.


På vårvintern kan man gallra lite lätt i trädet, även nu under JAS (Juli, Augusti, September) kan man klippa bort lite som inte ser bra ut.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon