Full version: "Sockertoppsgran"
wehlander
Hejsan, vi är nya trädgårdsägare och hade för avsikt att ta bort ett par stora sockertoppsgranar men då sa en kompis att hon var intresserad av dom för sin stora nya trädgård, så min undran är om det är nån ide, och möjligt, att gräva upp dom och flytta dom??
KURT
Stora?
wehlander
Ja tre av dom är över två meter och en är 1,2 meter cirka..
Har hört att barrväxter alltid skall återplanteras i samma väderstreck, vi har redan flyttat en liten cypress och det verkar funka.
KURT
Om den står i en trädgård där det är rimligt lätt att gräva så går det nog bra att flytta dem om de inte är mycket mera än 2 m höga, även om det blir en hel del grävande. Granar har normalt ett yligt men utbrett rotsystem, man få försöka få med så mycket som möjligt och sedan vattna ordenligt på den nya platsen.
wehlander
Okej Kurt, vi gör ett försök då på den som står lättast till och funkar det så kan jag ha det roligaste kvar..... smile.gif
Annica i Sörmland
Hjälp!!! Kan sockertoppsgranar bli så höga!? ohmy.gif Planterade en sån i våras på en plats där den inte får bli så jättehög... Trodde att den alltid skulle vara så liten och söt som den är nu.. sad.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon