Full version: Sökes: råvaror
nejlika
Vet någon var man kan köpa bivax,medicinska kol, sesamolja och gelatinkapslar(tomma)?
Jag har letat lite över allt, hoppas att detta funkar bättre. wacko.gif
kerstin z5-6
Apoteket?
Åsa, mälardalen zon 2
Sesamolja används till matlagning så en välsorterad mataffär eller asiatisk butik borde ha. Har man en liten ICA, Vivo, konsumbutik eller liknande på orten så brukar de ofta kunna ta hem den typen av varor ,sesamolja brukar ju ibland finnas med i butkskedjordnas tidningar ex. Buffé har ju ibland recept som det ska finnas sesamolja i.


Medicinskt kol har iallafall apoteket haft förr både i tablettform och flytande.


Testade och se om man kan handla tomma gelatinkapslar via postorder och ja man kan hitta firmor på nätet som har det men jag vet inte hur pass lagliga eller seriösa de är för de säljer en massa andra olika grejer ex frö med ord som dessa, Naturens eget LSD, frön av högsta kvalitet
Kan tillägga att bivax brukar man kunna köpa hos en biodlare ifall man inte kan få tag på det via apoteket, hälsokosten eller liknande.
Christoffer
Sesamolja kan man köpa i Indien-affärer, alternativt i asiatiska också, medicinskt kol på apotek, gelatinkapslar via någon sida på internet, men jag tror att det blir billigare om du köper något på hälsokosten som finns i kapslar och tömmer innehållet (typ zink eller något i den stilen, som du kan få i dig genom att röra i dryck). Bivax... kanske partihallarna? Hade för mig att man kan beställa in bivaxplattor, men jag är inte säker.
gutta
Kolla på www.crearome.se, där har du nog ditt eldorado.
nejlika
Creaorome har bara hudvårdsprodukter(bivax och sesamolja), dessutom har dom en minmum gräns på 500kr om man vill köpa något.
Ingrid på Västkusten
Tomma gleatinkapslar är 'ett system' och kan köpas på postorder utomlands ifrån - jag har tyvärr glömt bort vad systemet heter :-(( men det är samma gelatinkapslar som på hälsokosten .

Bivax är billigare ifrn tex Töreboda biredskap, mediinskt kol vet jag tyvärr inte vad det är så kan inte hjälpa Dig.

Websök gav denna site :-)

http://www.cap-m-quik.com/

antar det är sådana Du menade. Sök vidare på google...mih veterligen finns de inte att köpa i Sverige bara usa och uk.
nejlika
Vet någon om "Scandinavian helthcara&nutrition" är ett respektabelt företag?
Jag hittade gelatinkapslar hos dom men tyvär är många försäljare av sådant något skumma.
Fenja
Bivax köper du billigast från en lokal biodlare. Kolla dock att vederbörande har kvalsterfria kupor annars innehåller vaxet kemikalier från kvalsterbekämpningen.
Kolla också närmare på Crearome, jag handlar en hel del därifrån, det är inte bara hudvårdsprodukter...
Mvh
Fenja
Ingrid på Västkusten
Om jag mindes vad systemet kostade - det är tyvärr ganska så dyrt. Jag har goda vänner som använder det - de gör egen johannesörtspiller.....för vinterbruk :-) samt med nässlor. Men dte beror på hur mkt man använder och jämför med vad pillrena kostar att köpa färdigt.....
nejlika
Sesamolja, Gelatinkapslar och Bivax var svårare att få tag på än jag trodde men det är bara att fortsätta leta laugh.gif laugh.gif laugh.gif smile.gif
Tacksam för fler tips!!
Ingrid på Västkusten
MIn Hemköp har sesamolja - det svåraste är nog kapslarna vill jag lova - med rååååge!

http://www.biredskapsfabriken.se/svensk/index.html
mulle
Förlåt men jag blir så ryyysligt nyfiken...
Vad ska du ha ingredienserna till, Nejlika?
Mulle
nejlika
För det första så var det lite oartigt att fråga något sådant mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif men om du måste veta så ska jag ha bivax till salver, sesamolja till örtoljer och salver, gelatinkapslar till magmedicin och meicinskt kol till diaréer och vid matförgiftng.(Jag försöker nämligen uppgradera mitt husapotek)

Jag tycker att man kan ta hand om de flesta små åkomor själv så länge som man har rätt redskap och råvaror. Det finns igen anledning att gå till apoteket för att stå i en gigantisk kö(som det oftast är hos mig iallafall) och sedan betala dyra "mediciner" av en expidit som knappt vet vad Alvedon är. Dessutom så har "modena" mediciner MÅNGA fler biverkningar än örtmediciner. sleep.gif sleep.gif
mulle
Oj, oj, oj - det var absolut inte min mening att vara oartig och jag ber om ursäkt.
Det var bara det att jag, korkat nog, trodde att ingredienserna skulle bli en enda produkt och det väckte min nyfikenhet.
Lycka till med ditt husapotek!
Förhoppningsvis no hard feelings!
Mulle
nejlika
Jag kanske tog i lite mycket. Det är ok.
No hard feelings!!
rolleyes.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon