Full version: Krasse
Barbro
Är det nån som vet om man i zon 5 kan så Krasse direkt utomhus? Tänkte slippa detta elände med att dra upp frön - lyckas aldrig!
Barbro
Ingrid på Västkusten
Javisst kan man det!

Jorden måste vara lite varm först - klla med jordtermometer -
det blir ju senare blomning, men är det busksorter så går det kbvickt nog. Det fins ljuset sätter sedan en enorm sprutt på växterna så de tar igen det de förlorade med direktsådd.

Hälsar Ingrid
Bodiil i Värmland
Håller med! Jag sår krasse, och en hel del andra blommfröer, direkt och jag finns enligt kartan i zon 6. Jag får hålla mig tills första veckan i juni eller så och sedan täck med fiberduk nattetid någon vecka men dom hinner blomma överdådigt i alla fall.
Bodiil.
Barbro
Tack Ingrid och Bodil för svar. Skönt att kunna så ute direkt. En annan sak jag då kom att tänka på är om jag skall göra detta direkt i jorden eller i lådor? Har läst att krasse skall ha mager jord och det är ju inte säkert att det är det där man tänkt ha dem. Kan det räcka med att byta till litet magrare jord där man sätter plantorna?
Krassefrälst
Bodiil i Värmland
Hmmmm. Mitt problem är inte att jag har för god jord. Snarare tvärt om. Jag gödslar på våren med kodynga från grannen och så får det bli som det blir. Jag sår således direkt i rabatten. Funkar för mig!
Bodiil.
Ingrid på Västkusten
Det blir en sjuhelsikes massa blad ........ men det är ju fint det med.
Bladen är goda att blanda i salladen, precis som blommorna så det är itne bortkastat alls ;-)
Senare på säsongen brukar det fixa sig med blomningen ändå.

En sommar gjorde jag ett test - odlade i det magraste jag ahde och hade så gott som BARA blommor, vilket upplevelse DET var!

Hälsar Ingrid
Barbro
Tack igen Ingrid och Bodil
Nu ska jag testa båda alternativen - jag återkommer med rapport efter sommaren. Om detta vill sig kommer jag att ha hela trädgården med krasse.
Ha en bra odlingssäsong!
Barbro
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon