• Innan du postar en fråga kan det vara värt att testa sökfunktionen. Sökfunktionen hittar du antingen i kontrollpanelen eller i sökfältet längst ned i varje avdelning. Många av frågorna som ställs här har redan avhandlats innan och många svar finns att få i de tidigare trådarna.

• Söktips: Om det gäller en speciell växt så sök på växtens namn, antingen svenska eller latin. Förfina din sökning genom att skriva till nyckelord beroende på vad det gäller, t.ex. ”plantering”, ”beskärning”, ”sortval” e.t.c.

• Posta inte bara en fråga, t.ex.: ”Vad gör jag för att få busken x att växa bättre?” Det är väldigt svårt att svara på sådana frågor och det går mycket bättre om du först skriver ut så mycket information du kan om växten eller ditt problem. Sådana uppgifter är zon, läge, sol- och vindförhållanden, växtens ålder, vatten- och markförhållanden, eventuella symptom, tidigare skötsel m.m.

• Om du ska posta bilder på växter för artbestämning så är ett tips att ta en närbild på bladen, en på knopparna, en på barken och en på växten i sin helhet. Det är inte alltid nödvändigt med alla men ju fler bilder desto säkrare blir artbestämningen!