Skrutten
Körsbärsträdet, plommonträdet, äppelträdet och rabarbern har alla
fått bladverket söndergnagt av nåt.

Nån som har en idé om vad det kan vara och vad man gör åt det?

Whiskuchi
*undrar detsamma* När man rör vid plommonträdet lyfter det dessutom en massa små vita insekter därifrån, är det samma hos dig? De lämnar frukten ifred iaf, man får vara glad för det lilla wink.gif
Skrutten
Ja, såna där små vita/ljusgröna insekter finns lite överallt i trädgården. Mycket i häcken. Vad kan det vara för något? Letar som en tok i alla trädgårdsböcker jag har.

Men som du säger, de lämnar iaf frukten ifred.
Cilla
Det är nog lite olika på de olika träden, men larver av nattflyn är säkert en källa. Dessa kan bli många under några år till dess att naturliga fiender minskar deras framfart.

Dessa äter inte frukten men träd som förlorar stor del av bladmassan orkar inte växa och släpper en hel del frukt, samt skapar inte så många fruktanlag till nästa år.

Hanteras genom att man klämmer ihjäl dem innan de hunnit äta så mycket. Kulurträd som äpple, körsbär, päron, prydnadsträd m fl som de ätit upp stora delar av bladmassan på, t ex 50%, mår bra av att få lite hjälp efter att ha förlorat så mycket. Vattning för mindre träd, luckring och bort med gräsmatta i dropplinjen både för unga och vuxna. Kallas gröngödsling, sök med det ordet här så får du mängder av tips, eller kolla på min sajt.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon