CITAT (myrtille @ 07-08-2006, 18:51)
Är de mjuka hela tiden? Mina cayenne blir mjuka vartefter de mognar. Först är de gröna och krispiga länge. När de sen övergår till rött är de först krispiga, sen mjuka, till sist torkar de med början i spetsen. Jag försöker ta dem precis innan de mjuknar (det händer en till ett par veckor efter det att de blivit röda). Andra sorter jag har håller sig krispiga längre. Jag vet inget om Apache, men det kanske är en sort som mognar snabbt?
Dom blir mjuka efter ett par dagar som röda. Innan dess är dom hårda som jag är van vid med Habanero.
Det kanske inte spelar någon roll för smak och styrka, men jag får försöka ta dom direkt när de övergått till rött, det tar trots allt bara ett par dagar innan det sker.
Jag vill helt enkelt ha dom krispiga.
Jag vet heller inget om Apache, det var min fru som köpte den på torget på väg hem från jobbet.