Full version: östafrikansk flora
mightyT
Jag reser strax till östafrika för att överleva vintern. sist jag var där förundrades jag över växtligheten och ville naturligtvis veta vad det var jag såg. Hittade dock inga svar. Undrar om någon vet om det finns ngn flora över östafrikas växter och i så fall var kan man få tag på sådant?
Ophelia
Hmmm...lite svårt att veta var du ska åka då östra delarna av Afrika består av i en hel del olika länder med troligtvis mycket olika fauna (från Seychellerna till Rwanda).

Här är en länk som riktar in sig på olika växtfamiljer i de tropiska delarna
http://www.whsmith.co.uk/whs/go.asp?Menu=B.../home/index.htm
Piccante
Jag kollade lite snabbt på Naturbokhandeln men kunde inte hitta någon afrikansk flora. Annars finns ju NHBS vilka har ett väldigt brett sortiment. Sedan återstår att söka på böcker via google eller någon sajt som bokpris.com.
mightyT
oj, förlåt att jag var otydlig. Jag åker till Tanzania. tror iofs inte att det finns ngn specifik Tanzanisk florabok därför skrev jag östafrika.
Ophelia
Lite länkar:

http://www.africanmeccasafaris.com/tanzani...aflorafauna.asp

http://www.africaguide.com/shop/books/book...ks_wildlife.htm

Tips på en bok::

Field guide to common Trees & Shrubs of East Africa (Najma Dharani, Struik Publishers, 2002)

Hade jag varit dig så hade jag letat efter bokhandel i tanzania och sökt böcker där. Landet består ju mestadels av savann, stäpp och skog (som inte är speciellt tät) och jag tror att det lämpligaste är att söka efter böcker som behandlar dessa växtlighetstyper. Du lär ju säkert få se saintpaulan som växer där smile.gif (har jag för mig att Gunnel berättat om i något program). Tror även att Kilimanjaro har andra växter att erbjuda ju högre upp du kommer smile.gif
mightyT
Jo, sist jag var där letade jag efter en bokhandel och bara det var ju ett litet företag biggrin.gif ... Sedan tittade bokhandlarn konfunderad på mig när jag sa vad jag sökte. Han hade ingen. Skall dock kolla upp de tips jag nu fått. Tyvär är det nu så att tidan tryter, vi reser om en dryg vecka biggrin.gif biggrin.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon