silas
fick en påse hönsgödsel idag. och så såg jag på baksidan att det stod att det är bra att gödsla gräsmattan med, vilket vore perfekt eftersom gräsmattan behöver gödsel... men... kommer det inte att lukta förskräckligt vidrigt? eller har jag missat nåt? förra året gjorde jag hönsgödselvatten och vattnade med på balkongen, och det luktade ju i flera veckor sedan...
Carl
Hi!
Den starka lukten försvinner inom ett par dagar. Vänta att göda tills det regnar
silas
okej, ett par dagar kan kanske grannarna stå ut med... men är det bara att slänga ut gödseln (pellets) över gräsmattan, eller ska man försöka få ner den i jorden på något sätt?
Carl
Hi!
Släng ut den bara!
Eva i Västerås
Jag skulle aldrig använda hönsgödsel om jag inte kan blanda ner den i jorden.
Hos mig slutar den INTE lukta efter några dagar.
Veckor snarare
silas
hm... alltså, det är en kolonilott, så det är nära till grannar och därmed kanske lite känsligt vad gäller lukt... men om man löser upp gödslet i vatten först, och sen vattnar med - blir det bättre då tror ni? eller stinker det bara ännu mer...?
Gurkan
Är det vanlig pelleterad torkad hönsgödsel i säcken ?? Använder det lite överallt och har aldrig känt nån lukt från det, färsk hönsskit är en annan femma ...

Du kan väl prova på en mindre ytan innan du täcker hela din lott om du är osäker.

Jag brukar sprida med en stor plastkruka, bara att gå runt och skaka lite på krukan så trillar det ut lagom genom hålen i botten. Det finns också speciella "spridarhinkar" med justerbara hål i botten som verkar praktiska.
SaraS
Gödslar också överallt med pelleterad gödsel. Ingen lukt att prata om alls. Men jag häller inte ut kilovis, men helt klart rejäla givor.
aldo
Passa på vid regnväder ......bara att ta på stövlar o jacka och gå ut med spann o spade ;-)
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon