Cassandra
Jag undrar vad det kan vara och om det kan smitta till de övriga. Just den kan ha fått stå lite för fuktigt så det kan bero på det. Hur gör jag? Går det att få bort, eller ska jag klippa ner busken? Några alldeles nya små blad längst ut har inte utvecklat det vita utan är fräscht gröna. Nej jag äger ingen form av digital kamera eller dylikt.
Cilla
Kan vara någon form av mjöldagg. Många former av denna har specialiserat sig på sina värdväxter och smittar därför inte. Däremot har många olika mjöldaggssorter behov av samma klimat, så de kan uppstå på flera växter samtidigt utan att ha smittat varandra. Många växter får större benägenhet att få mjöldagg när de står torrt, så är det t ex för flera sorters rosor. Samma sak om man kvävegödslar, då får de lättare mjöldagg. Om det är denna är inte så mycket annat att göra än att vattna och sluta kvävegödsla i närheten.

Sedan finns det olika slags gråmögel, och de brukar uppstå när det är mycket fuktigt och regnigt. Inte så mycket att göra här heller än att hoppas på torrare väder.

Björnbär tål en hel del innan fruktsättningen påverkas.
Cassandra
Okej det verkar vara något sådant. Tack för svaret. Bladen såg finare ut efter regn men det är väl bara tillfälligt.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon