yvonne_h
Hej!
Jag har så länge grunnat på vad som händer med snigeläggen när de väl lämnat snigeln. Är äggen alltid befruktade när de väl är utanför snigelns kropp? Hur länge ligger äggen innan de kläcks?Vad händer och hur utvecklas snigeläggen till fullständiga sniglar? Som ni märker kan jag dåligt om detta och är tacksam för en lektion i "snigelutveckling"!
mvh Yvonne

www.lirtradgard.se
Piccante
Rekommenderar Göteborgs naturhistoriska museums sajt om sniglar, http://www.gnm.se/gnm/sniglar/sniglar.asp där får man svar på de vanligaste frågorna.
Johan33
Hej Yvonne,

Sniglar är tvåköniga, så äggen är berfruktade när dom lämnar snigeln. Dom lägger runt 400 ägg som kläcks efter endast två veckor. Så det gäller att passa sig om man får in dom i trädgården:) Du kan läsa mer om sniglar här: Mördarsnigel - Information, tips och artiklar om hur man skyddar sin trädgård.
gardenplot
Hej!

Snigelägg du hittar i trädgården är befruktade.

Från kläckt ägg till snigel tar det cirka fyra veckor. När snigeln kläcks är den cirka en centimeter. Efter ytterligare fyra veckor är mördarsnigeln könsmogen och cirka 6 centimeter stor. En mördarsnigel kan leva i up till 13 månader.

En skröna är att ägg från döda sniglar kan leva vidare, till exempel ägg som du kan hitta i en ituklippt snigel. Detta är inte sant. Så länge äggen finns i snigeln, är de inte mogna.


/Tomas
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon