Full version: Caragana häck
muppenanna
Hej!
På rekommendation så köpte vi en caragana häck till vårt torra söderläge, verkar OK då den växer som ogräs MEN för andra året på rad så är den vit av mjöldagg!!!! Är den bara att kassera och plantera nytt eller kan man få bort det? (Jag klippte ner den till ca 10 cm i feb och den har vuxit strålande efter det). Det förvånandsvärda är att när vi åkte på semester så var häcken jättefin och när vi kom hem 1 v senare så var den vit trots massor av regn!

Tacksam för hjälp
Åsa, mälardalen zon 2
Man får nog leva med det eller ta bort häcken. Den arten mjöldagg som kom in i sverige för några år sedan som går på caragana gör inte häcken vidare fin och spruta en häck med de medel vi har tillgängliga som hobbyodlare i sverige är nog inte lönt, de medlena håller mera tillbaka angreppen de tar inte bort svampen. Så ska man spruta med dessa medel måste man spruta ofta så att man duschar all nytillväxt med medel vilket i praktiken kan betyda en besprutning per vecka + man måste börja spruta långt innan häcken är vit.

Många trädgårdsrådgivare har slutat rekommendera Caragana (sibirisk ärtbuske/häckkaragan) p.g.a problemen med mjöldagg.
LailaUhlin
Visst är det tråkigt med denna mjöldagg på Caraganan den är ju f ö så sirlig och fin.
Jag hörde från en trädgårdskunnig? att det inte var mjöldagg utan den "blir" så på sensommaren....? "Då är ju alla Caraganahäckar sjuka". Vad svarar man på det?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon