Hej!

Jag är ett stort fan av den Japanska trädgårdskulturen och bonsaiträd.

Och nu i höstas, slog det mig att jag ville försöka förflytta en pytteliten bit Japansk inspirerad trädgård in i vardagsrummet. Och jag ville naturligtvis också ha något slags porlande vattenarrangemang i detta.


Tog mig ett lång tid att finna vad jag ville ha på nätet. Men till slut lyckades jag hitta en firma som heter "Housing" i Landskrona som hade en mini vattenpost i bambu med tillhörande pump.

Jag hade ett litet och mycket stabilt sido bord som mäter 40 x 60 cm ungefär, som jag tänkte mig skulle bilda stommen i detta arrangemang.

Mossa och sten var ju en självklar del liksom ett bonsai träd och litet andra växter. Fick bli konstgjorda sådana, eftersom hörnan där arrangemanget skulle stå i är för mörk för att ha levande växter i.

Ville också ha någon slags undervattens belysning i kärlet för effektens skull. Jag hittade en firma på nätet som är specialiserad på vatten arrangemang för trädgårdar. De hade en 12Volts minispot för att belysa vattnet i en s.k. vattensten. Mini spotlighten, var bara 12mm i diameter och ca 4cm lång. med andra ord perfekt för mitt lilla vatten arrangemang.

Sedan, var det ut i skogen och plocka mossa och leta sten.

Jag började med att lägga litet skyddande plast på bordskivan, eftersom jag måste hålla mossan fuktig medelst blomspruta. Sedan placerade jag vattenkärlet, som egentligen är en murarspann för 40 Kr, som jag tog bort handtaget på. Klädde den med s.k. "Kontakt plast" (fusk trä) som jag köpte i en färghandel. Det finns naturligvis mycket elegantare kärl att köpa, men jag ville hålla ner kostnaden.

Ner med litet polerad, ljus sjösten och några intressant formade större stenar. Och därefter monterade jag bambuvattenposten och undervattens beysningen.

Gjorde självt en bambu vattenskopa av ett stycke tums tjockt bambu rör och en strimla från en bambu blom käpp fick bli skaft.

Mini urnan på bilden, hittade jag på en loppis för 10 kr.

Sedan , återstod bara mossan och arrangera växter och sten. Det lilla "bonsaiträdet" i förgrunden är egentligen ett litet Kinesiskt glas träd. kan hittas på loppisar och i kina affärer för en billig peng. Placerade också en gammal bordslampa, som jag tröttnat på, uppepå en kartong under bordet för ljus effektens skull


Så här blev resultatet:




Det enda riktiga växten, är det lilla bonsai trädet i fönstret.

Pumpen till vattenposten har reglerbart flöde, om man vill dämpa porlandet.

Här är länkar till bambuvattenpost m.m. om någon är intresserad?


Vattenpost:

http://www.mjhousing.se/visa_produkt.asp?i...t=Bambufont%E4n

Mini, undervattens spot light:

http://www.gardenaquatica.com/index.htm

Dekorations mossa för terrarium:

http://www.reptillagret.se/

Titta under " Bottenmatrial"

Konstgjorda bonsai träd:

http://www.witre.se/fonstervaxter-bonzaitrad_38083M.html


Hoppas att ni gillar min lilla bordsträdgård?

P.s vill ni ha en Japansk inspirerad bordslampa att belysa bordsträdgården ytterligare med?

Kolla in lampan "Osaka" från Jotex:


http://www.jotex.se/DetailPages/DetailPage...SearchBackLink=