Red Top
01-06-2009, 21:11
Ett par bilder på vår spanska körvel. Bakom ett av våra hus växer den vilt. Pampigt när den blommar. När den blommat klart, slår vi ner den och får på så sätt en andra blomning.
Spansk körvel.jpg Sp körvel 2.jpg
Ålgryte
01-06-2009, 21:18
Verkligen fina buskar!
Klipper du ner dem helt nu i juni? När blommar den då igen?
De doftar också jättegott. Använder du kryddan till ngt speciellt?
Häftigt!!!
Jag är också nyfiken: Använder du kryddan till något?
Red Top
02-06-2009, 09:07
Visst är den häftig. Ett ovanligt trevligt "ogräs", som fyller försommarluften med sin underbara lakritsdoft.
Vi brukar slå ner den innan fröna mognat och då får vi oftast en ny blomning i augusti.
Jag brukar använda den unga fräscha körveln i t ex soppor och grytor. Den finns ju att tillgå innan persiljan kommit så långt. Alla uppskattar inte den lätta anissmaken, men jag tycker den är frisk. Det går utmärkt att ha den i sallad oxå, om man gillar smaken. Den går ju oxå bra att torka, men jag tycker den förlorar mycket smak då.
Eva 33c
02-06-2009, 09:46
Jag är också en stor fan av spansk körvel. Man kan äta fröna också, så länge som de är gröna. Smakar som "kungen av Danmark".
Jag har också en, jag brukar nypa lite i den när jag passerar. Älskar lakrits!
Har aldrig vetat (brytt mig) vad jag ska ha den till, men jag kanske skulle pröva något enligt ovan.