Full version: Svart vinbärsbuske
Phol
Hej!
Vår svartvinbärsbuske har fått bleka blad och när man rör vid busken flyger det omkring många, små, 1-2 mm blekgula insekter som suttit på busken. De flyger lite "knyckigt". Busken är full med bär men tråkigt med bladen som inte ser friska ut. Tacksam om någon kan hjälpa mig få reda på vad slags insekt det kan vara och hur jag kan förebygga ett angrepp till nästa år.
Bassam
Hej, Det är någon sort av löss insekter , de sug växter blod , så du kan gå till affären och fråga efter medecin mot löss, och du kan spreja träd på vatten bara.
H: Bassam
HelenJ
Det låter som mjöllöss, också kallade vita flygare. De suger växtsaft utan att göra någon större skada, men i deras extrementer, honungsdaggen, kan det börja växa sotdaggsvampar som ger en mörk beläggning på blad och bär.

Spruta med såplösning en gång i veckan, men var noga med att spruta över hela växten, främst under bladen, för att det ska ge effekt. Såpan täpper igen lössens andningsvägar, trakéer, men man måste få en direktträff på insekten.

Att förebygga är svårt, bättre att hålla koll på busken och sätta in bekämpning så fort man ser de första spåren av skadegörarna.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon