KRT
Behöver några ganska specialiserade saker och jag har ingen aning om var man kan få tag på det?

För det första behöver jag sådan plastbitar som man skriver detaljer på och stoppar i krukan. Så man vet vad det var man sådde eller vilken art/sort det nu var man hadei vilken kruka... Visst tusan måste man kunna KÖPA sådana någonstans, eller?

Skulle också behöva någon slags trädgårdsstäck, gärna med hjul så man slipper bära om den är jättetung.... Den måste ffa vara hållbar och inte gå sönder direkt när man stoppar i en gren... Tips ¨på bra produkter, som helst inte kostar skjortan OCH finns att köpa just nu smile.gif

/Kristina

Gunilla T
Växtetiketter och märkpenna brukar jag köpa via trädgårdsföreningen men ett billigt och bra sätt är att klippa gamla persienner i lagom stora etiketter. Går bra att skriva med blyertspenna om de inte skall stå ute i regn och sol.
Lady Hamilton
Jag brukar köpa dessa [attachment=42732:DSCN1995.JPG] från Fröer med posten länk till froshopen
(av någon andledning fungerar inte bilden på deras hemsida just i dag)

Ops! slap.gif jag länkade fel sida det var denna jag menade länk till www. froer.nu

men det andra företaget är också bra tummenupp.gif
Alexander-VG-zon3
annars kan man hitta på Ebay

http://shop.ebay.co.uk/i.html?_trkparms=65...id=p3286.c0.m14


denna säljare har jag köpt från

http://cgi.ebay.co.uk/4-WHITE-PLASTIC-PLAN...id=p3286.c0.m14

enligt Forex bank skulle dessa(100st) med frakt kosta 34,98kr.

''2,98 GBP säljs för
34,89 SEK''
DykUnderYtan
Jag beställde 500 st från Impecta nyligen så nu klarar jag nog nästa års sådder. smile.gif
RitRat
CITAT (KRT @ 03-10-2009, 11:51) *
För det första behöver jag sådan plastbitar som man skriver detaljer på och stoppar i krukan. Så man vet vad det var man sådde eller vilken art/sort det nu var man hadei vilken kruka... Visst tusan måste man kunna KÖPA sådana någonstans, eller? /Kristina


Jag är snål och brukar diska och spara mjölk- och filförpackningar att klippa remsor av. De är ju plastade, och enfärgare på insidan. Etikettstorlekar valfria!!! Funkar bra även utomhus när man skriver med bra ej-vattenlöslig märkpenna.
Red Top
Trädgårdssäck:

IKEA:s blåa plastkassar är utmärkta att samla löv och annat i. Inga hjul på förstås, men de tål at dras runt rätt mycket. Och de är billiga.

Lady Hamilton
CITAT (RitRat @ 03-10-2009, 18:35) *
Jag är snål och brukar diska och spara mjölk- och filförpackningar att klippa remsor av. De är ju plastade, och enfärgare på insidan. Etikettstorlekar valfria!!! Funkar bra även utomhus när man skriver med bra ej-vattenlöslig märkpenna.


Visst blir det billigare att göra på detta sätt men tyvärr så är hållbarheten på etiketterna betydligt sämre. Vill man ha märkning av växterna som håller i både "ur & skur" så är märkpinnar som man kan skriva med blyerts på det allra bästa. Märkningen håller ute år från år om man vill det. Spritpenne text försvinner ofelbart efter ett tag. Jag själv återanvänder mina plantpinnar. På hösten diskar jag av dem och suddar ut texten för att sedan kunna återanvända dem på våren.
Men naturligtvis använder man det som man själv anser är bäst
RitRat
CITAT (Lady Hamilton @ 03-10-2009, 20:14) *
Vill man ha märkning av växterna som håller i både "ur & skur" så är märkpinnar som man kan skriva med blyerts på det allra bästa. Märkningen håller ute år från år om man vill det. Spritpenne text försvinner ofelbart efter ett tag. Jag själv återanvänder mina plantpinnar. På hösten diskar jag av dem och suddar ut texten för att sedan kunna återanvända dem på våren.


Det var ju intressant, att det till och med går att sudda med suddgummi på träpinnarna efter lång tid ute!
Då ska nog även jag titta på "köpepinnar".
Lady H, var har du köpt dina pinnar?
Lady Hamilton
Om du klickar på länkarna som jag angivit ovanför så ser de vart jag köpt dem och de är av plast och inte av trä blush.gif

Alexander-VG-zon3
jag suddar också ut på mina och åter använder dom.
smuleborg
CITAT (Lady Hamilton @ 03-10-2009, 20:14) *
... Vill man ha märkning av växterna som håller i både "ur & skur" så är märkpinnar som man kan skriva med blyerts på det allra bästa. Märkningen håller ute år från år om man vill det. Spritpenne text försvinner ofelbart efter ett tag. Jag själv återanvänder mina plantpinnar. På hösten diskar jag av dem och suddar ut texten för att sedan kunna återanvända dem på våren.
Men naturligtvis använder man det som man själv anser är bäst


Det är märkligt det där. Vi har använt blyers och vanlig vattenresistent (heter det så?) tuschpenna på plast-märkpinnar (Impectas storpack), texten försvann helt över vintern (det var inte kul, framför allt inte i bebislådan). Däremot håller Impectas märkpenna i ur och skur, året runt.
mojan
CITAT (KRT @ 03-10-2009, 11:51) *
Skulle också behöva någon slags trädgårdsstäck, gärna med hjul så man slipper bära om den är jättetung.... Den måste ffa vara hållbar och inte gå sönder direkt när man stoppar i en gren...


Det finns säckställ att köpa i många butiker. De har hjul och är lätta att köra omkring. Finns med lock också.
Jag brukar köpa de lite tjockare (dubbla) plastsäckarna. (Finns bl a på Clas Olsson) De håller rätt bra för löv och de smågrenar som kommer med vid räfsning.

Du kanske kan hitta ännu bättre/tjockare och sen sätta dem i ett säckställ?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon