Full version: Hjälp!
Bamboo
Hej! Vi har nu varit och handlat 40mm:ers cellplast/frigolit - fiberduk & bubbelplast för att försöka övervintra/rädda en 2meter hög bambu i stor kruka samt nga fikonträd(mindre -också i kruka)Vi har en blåsig balkong i direkt söderläge vid Öresund. Tänker arrangera en låda av cellplasten och där ställa ned krukorna samt delvis övertäcka med fiberduk o cellplast...Är det en vettig lösning?? Fråga två....Skall bambun klippas ned eller...?? Tacksam för lite tips - vi är amatörer på detta...[attachment=43936:DSC_3428fix.jpg]
MariaS
BAmbu är ett gräs, som man absolut inte klipper på hösten. Sen vet jag inte ens om det är nödvändigt att klippa bambu över huvud taget, eftersom den är grön året runt.

Det som är viktigast att "baka in" är krukorna, så temperaturen i jorden är så jämn som möjligt. Försök också sätta upp någon typ av vindskydd, eller dra in krukorna mot balkongväggen, så kommer växterna klara sig fint.
Alexander-VG-zon3
fikonet kan dö av andra orsaker än kyla exempel vis av för mycket eller för lite vatten eller att det svänger för mycket i temp vid/på grenarna.

förutom att isolera mot kyla/temp i krukan. så är det bra att täcka grenarna på fikonet med fiberduk eller grön vinterväv och då i flera lager. detta skydd har ni på tills frostrisken är förbi.

bambun är det bra att skydda mot solen och blåsten, annars får du en brun och ful bambu till vår/vintern-våren detta gör du igenom att täcka exempelvis med ett vitlakan eller nåt annat ljusttyg. bambun vill ha vatten tidigt på våren så att den inte torkar ut och dör.
Bassam
Hej
själv tycker inte om vinterväv istället man kan använda vanliga plats utan färge.
H: Bassam
Alexander-VG-zon3
CITAT (Bassam @ 01-11-2009, 22:12) *
Hej
själv tycker inte om vinterväv istället man kan använda vanliga plats utan färge.
H: Bassam


har du ens använt grön vinterväv ? om du har varför gillade du den inte ?

vanlig plast ger ett väldigt dålig skydd under vintern. dock bubbelplast ger ett bra skydd (luftspalt-bubblor) men det ska man inte använda en längre tid då det stänger in fukt.
Bamboo
Stort tack för dessa goda råd thanks.gif
Bassam
Hej

Jag tycker att vinterväv ser inte bra .
[attachment=43971:vinter.jpg]

H: Bassam
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon