CITAT (*Stintan* @ 07-10-2010, 13:51)

Vad var det i den kosten då som skiljde den från LCHF skulle vara intressant att få veta.
Hon presenterade inte någon speciell kost, bara att man ska minska ner på mat med mycket omega 6 och öka på intag av omega 3.
Minska på spannmål, pasta och sånt och öka på fisk och vilt.
I dagens mat finns det alldeles för mycket omega 6 och alldeles för lite omega 3. Omega 3 försvinner tydligen i processerad mat, och även kött som är uppvuxen med spannmål, vilket ju i princip all kött förutom vilt är.
Det värsta margarinet på marknaden med tanke på detta är Becel som innehåller massor av omega 6.
Smör eller bregott är bäst.
Det var en 2 timmars föreläsning och detta berörde hon kanske i 5 minuter på sin höjd.
Teorin är att omega 6 ökar på aktiviteten i smärtreceptorerna medan omega 3 minskar dem.
Det var en mycket intressant föreläsning, om hur smärta fungerar.
Redigerat av Anma: 07-10-2010, 13:03