Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V   1 2 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hacka lök
          malcolm
          Inlägg 12-07-2013, 13:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Jag blir tokig snart, tycker det är hopplöst att hacka lök, brukar skala dem och sedan dela i två halvor men sedan när jag skall hacka/skära så glidet de olika skikten bara isär. Förut hade jag en slags lökhackare som man lade löken i och sedan bankade på "knoppen" som stack upp. Tyvärr gick denna sönder efter några år, hittade en liknande men den höll inte länge alls. Undrar nu om någon har eller känner till något bra som man kan köpa någonstans, har iof. sig en matberedare som är utmärkt för ändamålen men tycker det är bökigt att plocka fram den bara för att hacka en endaste lök.
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 12-07-2013, 14:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Testa med att inte skära av rotänden på löken då brukar inte skikten glida isär.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 12-07-2013, 15:29
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Ok, det var en ny variant. Har också haft en slags "kam" med spetsiga metallpinnar som man tryckte ner genom löken och den fungerade bra men även den gick sönder och jag har inte hittat någon ny.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 12-07-2013, 19:28
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Detta kanske kan vara något: Alligator?


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 12-07-2013, 19:40
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          Ett tips är att lägga löken i frysen ungefär 30 minuter innan så hårdnar och fastnar allt annars förvara löken i kylen som alla säger man inte ska men då håller de sig hårda och är fasta länge, eller använd matberedaren och hacka typ ett kilo och förvara i frysen i en burk eller påse att ta fram vad man behöver tummenupp.gif


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 12-07-2013, 20:22
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Då skulle man kunna frysa dem i kuber och ta fram x antal kuber vid behov... Rätt bra idé!

          Men blir inte löken söndersliten i en matberedare? Har för mig att den kan bli besk då.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 12-07-2013, 20:26
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          Kanske kan köra maskinen med korta intervaller så det hackas lite åt taget och mindre mängd för snabbt fylla burken sen slänga i ett gäng till, det tar ju bara några sekunder tummenupp.gif
          Frysa in med grädde, redo och färdigt till omeletten ^^

          Redigerat av skånepåg: 12-07-2013, 20:27


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 12-07-2013, 20:34
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Peztis @ 12-07-2013, 20:28) *
          Detta kanske kan vara något: Alligator?


          Ja har en sån och dom är ganska bra fast jag tycker bitarna blir lite för stora om man ska blanda i t.ex. köttfärs.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 12-07-2013, 21:00
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Jag har också hört det med att löken kan bli besk när man hackar den i matberedare, men jag har gjort det i massor av år och aldrig känt nån besk smak.
          En bra idé att hacka mycket och frysa in! Det har jag aldrig tänkt på, men det borde funka jättebra.

          Tupperware har en som är ganska bra och rolig att använda. Herb chopper.
          Här finns en på Tradera
          Som alla TWprodukter är den dyr, men det brukar finnas bättre begagnade till lägre pris.
          Det finns en äldre modell "utan snöre", som man får vrida locket på. Den brukar gå till billigt pris.

          Nackdelen med herb choppern är att du knappast får i mer än en halv lök och då måste den vara delad i ett par bitar innan, men snabbt går det.
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 13-07-2013, 12:23
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          CITAT (skånepåg @ 12-07-2013, 20:40) *
          Ett tips är att lägga löken i frysen ungefär 30 minuter innan så hårdnar och fastnar allt annars förvara löken i kylen som alla säger man inte ska men då håller de sig hårda och är fasta länge, eller använd matberedaren och hacka typ ett kilo och förvara i frysen i en burk eller påse att ta fram vad man behöver tummenupp.gif

          Bra idé, skall göra så nästa gång.
           
          Citera
          Lokan
          Inlägg 13-07-2013, 12:55
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 3 662
          Medlem sedan:
          06-11-2009
          Medlem nr: 26 737



          Ica säljer stora påsar med färdighackad lök! Frysta! cool.gif


          --------------------
          " Den som väntar på svårigheter, kan få lida dem två gånger "
          Lokan i zon 3-4, mellan Norrtälje och Uppsala
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 13-07-2013, 13:06
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Det gör de på Willys också men jag har aldrig köpt.
           
          Citera
          Rosrup
          Inlägg 13-07-2013, 20:29
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 277
          Medlem sedan:
          06-10-2011
          Medlem nr: 75 127



          Att löken delar sig beror på dålig lök som torkat för mycket.
          Åtminstone i min värld men jag kan ha fel.
          Sen vet jag inte hur stora bitar du vill ha?
          Riktigt finhackad är förstås lättare med chopchop-sak för en glad amatör smile.gif

          Alligator har jag den mindre modellen av.
          Perfekt för chili och vitlök.
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 20-07-2013, 09:12
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Köpte fryst hackad lök på Willys när jag senast var där men har inte använt något av den ännu, 10 kr/kg är inte så dyrt med tanke på att den är både skalad och hackad.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 22-07-2013, 21:43
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Det är ju vad hela lökar kostar per kg ungefär så det är ju ett helt ok pris!


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 22-07-2013, 23:50
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Sköljer alltid löken i kallt vatten innan jag skär eller hackar den ! har aldrig problem med rinnande ögon.Och löken är så pass billig att jag aldrig sparar på den .Och för det mesta så gör jag alltid åt den ,vi älskar lök här smile.gif Har satt både röd vit och silverlök ,om man gör åt all är ju svårt att säga men vi använder lök mycket här ! Har aldrig köppt fryst i alla fall !
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 06-03-2014, 17:23
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Gick på reklamen och beställde en sk. Nicer Dicer Plus i somras men den har stått ouppackad tills idag, kan inte rekommendera den, i alla fall inte för lök. Det slutade med att jag fick hacka på vanligt sätt men köttfärssåsen blev i alla fall god.
           
          Citera
          theseraphim
          Inlägg 06-03-2014, 22:39
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 2 494
          Medlem sedan:
          15-02-2008
          Medlem nr: 14 081



          Då jag lagar mycket mat och därför hackar mycket lök så har jag några tips.

          En vass kniv av rätt sort tex kockkniv eller japansk grönsakskniv/santoku är det bästa. Köp en bra kniv, behöver inte vara damaskerstål osv utan tex ikeas bättre fungerar bra men oavsett vilken du väljer glöm inte att slipa för de ska vara sylvassa. Är kniven slö när du trycker ner mot löken så skiktar den sig.

          Teknik...det ska inte låta HACK-HACK! Utan mer tjiff tjiff:) knivtoppen ska hela tiden vila på skärbrädan och vagga sedan snabbt kniven fram o tillbaka så du hela tiden har en skärande rörelse när eggen går mot löken.

          Ju mer finhackad lök desto beskare blir den, gäller även vitlök.

          Brukar hjälpa att ha kallvatten spolandes i kranen för att minska ögonrinn.
           
          Citera
          Eva-Helene
          Inlägg 07-03-2014, 03:32
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 6 295
          Medlem sedan:
          04-07-2007
          Medlem nr: 11 365



          Den här är jättebra! Lökhackaren


          --------------------
          Ju mer du vet, ju mindre förstår du (Zhuang Zi)


          cancer.gif
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 07-03-2014, 07:20
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Bästa motmedlet mot ögonrinn är kontaktlinser, jag har aldrig lökproblem. Jag hackar aldrig lök men river på rivjärn ibland. Samma problem där med skiktlossning men det går att minska med noggran riktning på rivandet, från roten.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 04:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon