Om det är typ västeråsgurka du har så har jag ett gott recept som är jättegammalt,har fått det av en tant som är 95 år nu. Fast jag har gjort om det till våra mått idag. Alla som brukar få en burk säger att det är den godaste smörgåsgurka dom ätit.
Fridas smörgåsgurka.
Saltlag:
3 kg västeråsgurka
1 ½ dl salt
vatten så det täcker gurkorna
Låt gurkorna ligga i lagen över natten,
häll av och torka dom,
skiva gurkan.
Inläggningslag:
9 dl vatten
6 dl ättika 12 %
10 dl strösocker
1 påse gula senapsfrön
pepparrot i små tärningar
dillkronor
2 tsk atamon per liter lag.
koka upp lagen
varva gurka, papparrot, dillkronor och senapsfrön.
Häll lagen varm över gurkorna och sätt på locket på burkarna.
Låt svalna och ställ dom svalt.
Gurkan är klar att äta efter 2 veckor.
Hoppas det kommer att smaka.
Mvh Evy