Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Kladdkaka utan smör eller socker
          netaave
          Inlägg 07-01-2005, 18:21
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Kladdkaka utan smör och socker

          8-10 bitar:



          3 ägg
          2.5 dl fruktsocker
          1 dl vetemjöl
          0.5 tsk bakpulver
          3/4 dl kakao
          2 tsk vaniljsocker
          2 krm salt
          250 gram kesella 1%

          Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg o socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser tillsammans i en bunke och de kleggiga i en annan. Vänd sedan ned de torra i äggkesellablandningen. Häll upp en bröad form med löstagbar kant. Grädda 25 min i nedre delen av ugnen.

          Jag tog Hermesetas fruktfibres sötningsmedel istället, det gick bra, fast receptskrivaren menar Fruktos. Ta det som passar dig bäst.


          --------------------


           
          Citera
          Boxer
          Inlägg 07-01-2005, 22:39
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 234
          Medlem sedan:
          09-07-2004
          Medlem nr: 4 038



          Tack, den ska jag prova. smile.gif


          --------------------
          Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
           
          Citera
          Gabi
          Inlägg 08-01-2005, 17:52
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 121
          Medlem sedan:
          21-05-2004
          Medlem nr: 3 664



          Hej!

          Kakan såg viktväktarvänlig ut. om den är det, hur många points?

          Gabi
           
          Citera
          fruberglund
          Inlägg 08-01-2005, 21:01
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 590
          Medlem sedan:
          04-08-2004
          Medlem nr: 4 227



          CITAT (Gabi @ 08-01-2005, 17:52)
          Hej!

          Kakan såg viktväktarvänlig ut. om den är det, hur många points?

          Gabi

          Jag har räknat på min VV cd-rom och kakan blir 22 points. Sen beror det ju på hur stor den blir och hur stor bit man tar men några exempel.

          6 bitar = 3,5 point/bit
          8 bitar = 3 points/bit

          eller om man är en gottegris

          4 bitar = 5,5 points/bit

          Och glöm inte att grädden är extra points biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

          Jag har precis börjat VV igen efter viktökning i Australien och jul så jag vet hur de är smile.gif


          --------------------
          Hälsningar, fru Berglund

          "Just remember in the winter, far beneath the bitter snows
          lies the seed that with the sun's love, in the spring becomes the rose!"


          Min trädgårdshemsida (hemsidan är nere för tilllfället men kommer snart tillbaka med ny och förbättrad design!)
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 08-01-2005, 23:20
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Gabi @ 08-01-2005, 17:52)
          Hej!

          Kakan såg viktväktarvänlig ut. om den är det, hur många points?

          Gabi

          Har ingen aning, snodde receptet på Bendro.
          Gjorde den dock idag, den blev jättegod men inte sååå kladdig.


          --------------------


           
          Citera
          Gabi
          Inlägg 11-01-2005, 19:52
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 121
          Medlem sedan:
          21-05-2004
          Medlem nr: 3 664



          Tack, fru Berglund, för uträkningen av points. Det är jobbigt att vara gottegris...suck! Neta, kakan kanske var för länge i ugnen. Jag hörde någonstans att baktiderna är för långa och att man skall korta ner dem för att få saftigare bröd etc. Vad tror du?

          Gabi
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-01-2005, 14:51
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Ja det är väl inte omöjligt, vi får prova oss fram.


          --------------------


           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 20-01-2005, 23:09
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Jag har t o m en variant utan socker - kesella och mjöl :-)



          Det går faktiskt!

          Hälsar ingrid
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 21-01-2005, 00:22
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Ingrid på Västkusten @ 20-01-2005, 23:09)
          Jag har t o m en variant utan socker - kesella och mjöl :-)



          Det går faktiskt!

          Hälsar ingrid

          Får man ta del av det receptet?


          --------------------


           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 21-01-2005, 01:02
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Självklart - den är t o m ok för diabetiker då den inte innehåller socker :-) om Du klarar av å hitta blockchoklad utan socker ( det finns!)

          Kladdkaka/chokladkaka utan mjöl och socker. Bra för glutenintoleranta + diabetiker.

          ca 200 gram mörk choklad ( får Du tag i choklad utan socker i är det stor bonus)

          Knappt 2 dl smält ghee ( vilket är klarat smör)

          4 ägg

          2 dl vegetarisk glycerin

          1 tsk vaniljextrakt eller mandelextrakt

          Värm ugnen till ca 150. Smörj en ca 24 cm form, och svep in utsidan av den i folie.
          Smält choklad och ghee/smnör och rör om . Vispa äggen och vegetariska glycerinet i en bunke tills de har blandat sig ordentigt till en slät smet. Vispa i chikolad/ghee blandningen. Häll i formen med folien. Sätt hela formen i en större form och häll vatten i den större formen tills vattnet når halvvägs up .

          Kör i ugnen i 1,5 timmar elelr tills den lossnar.


          Variant - addera 1,5 - 2 dl rismjöl - då slipper man folien och vattenbadet.

          OBS - sötningsmedlet i denna kaka är glucering - se till att det är vegetarisk d v s ätkvalisorten Du får tag i ( te x från crearome). Eftersom det inte är en sockermoleykyl kan diabetiker äta den ( beror på halten socker i blockchokladen givetvis). Fråga mig inte vaffö recept med glycerin som sätnigsmedel är så okända i Sverige.

          Har man inga sockerproblem men välan glutenproblem så använd socker istället efetr smak och addera rismjöl istället.
           
          Citera
          Tesa
          Inlägg 22-01-2005, 14:59
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 3 397
          Medlem sedan:
          29-10-2003
          Medlem nr: 2 483



          CITAT (fruberglund @ 08-01-2005, 21:01)
          Gabi

          Jag har räknat på min VV cd-rom och kakan blir 22 points. Sen beror det ju på hur stor den blir och hur stor bit man tar men några exempel.


          Jösses...finns det VV Cd-rom nu för tiden....(det var ett tag sen.... rolleyes.gif )
          Svindyr kan man tänka.........vad kostar det att kliva in på ett VV möte numera???
          Nyfiken bara....om det skulle gå att klämma in i budgeten eller om jag kan skylla på att det är för duuurt så jag kan fortsätta äta.... rolleyes.gif unsure.gif laugh.gif laugh.gif

          --------------------
          Tesa
          zon 3-4
          Här finns min blogg: Uti vår hage...
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 22-01-2005, 22:14
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          En undran till er receptlämnare. Går dessa kakor att frysa in? De blir inte dåliga av det?
           
          Citera
          Solros12
          Inlägg 16-02-2010, 12:37
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          16-02-2010
          Medlem nr: 27 978



          God choklad utan socker finns på www.alternativhalsa.se den är sötad med naturligt björksocker (xylitol). finns även med hampa (nyttigt-omega-3)
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 11:44
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon