Receptet är för många pers, men inom parentes har jag räknat om till en mer normal familj. Denna är jättefräsch, jag brukar klippa ner rejält med gräslök också om jag gör den så här års.
POTATISSALLAD
15 (4-5) PERS
2 kg potatis el. 3 (1) påse fryst tärnad á 600 gr (ej förstekt)
5 (2) syrliga äpplen
1 (1/2) purjo
2 (1) dl bostongurka
1 (1/2) dl hack. Persilja
1 (1/2) dl hack. Dill
1 (1/2) dl kapris
3 (175 gr) dl lättmajonnäs
2 (1) dl kaffegrädde
2 (1) msk svensk senap
salt och sv.peppar
Rör ihop majonnäs, grädde och senap med salt och sv.peppar. Förväll och vänd ner potatistärningarna ljumma. Blanda och låt det stå och dra en stund. Tärna äpplena och finstrimla purjon. Blanda det med gurka, kapris och det kryddgröna. Rör ner i potatisblandningen och låt stå ca 1 timme före servering.
--------------------
|