Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > vitlökscreme
          Chrihanna
          Inlägg 30-07-2005, 13:52
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 147
          Medlem sedan:
          31-03-2005
          Medlem nr: 5 274



          Jag söker ett recept på en vitlöks "pasta" som man ibland kan få ute på restaurang. Den är ganska grovkornig och ganska tjock. Vad innehåller den? Vitlök och olja kanske, men sedan då?


          --------------------
          *** Grönhet är skönhet ***
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 31-07-2005, 08:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Här kommer ett recept på vitlökspuré:

          4 vitlökar (ca 50 klyftor)
          2 msk olivolja
          salt och peppar

          Låt de oskalade vitlöksklyftorna sjuda i lättsaltat vatten i ca 20 - 25 minuter, tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt dem kallna.
          Skala klyftorna och skär bort den hårda rotändan och ev. missfärgade bitar.
          Mosa klyftorna med en gaffel till en slät, klibbig massa.
          Rör ner oljan och smaka av med salt och peppar.
          Lägg purén i en glasburk med tättslutande lock.
          Purén håller sig i kylen 4 -5 dagar. Den kan också frysas i bitar med hjälp av en låda för isbitar - men använd i så fall inte lådan till vanlig is efteråt.

          Purén ger god smak åt soppor, grytor, såser, salladsdressingar - särskilt majonnäs - och är gott som tillbehör till kallt kött.
          Kokningen tar bort den fräna smaken och purén är inte alls lika skarp och bitter som den färdigköpta varianten. Purén är också god att bre på rostat bröd med pocherade ägg eller äggröra som pålägg.
          smile.gif


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          Chrihanna
          Inlägg 31-07-2005, 10:01
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 147
          Medlem sedan:
          31-03-2005
          Medlem nr: 5 274



          Åh tack, snälla Rosita!

          Det låter precis som det som jag är ute efter! smile.gif Nu ska det inhandlas vitlök! Tack ännu en gång för receptet!


          --------------------
          *** Grönhet är skönhet ***
           
          Citera
          Annica i Sörmlan...
          Inlägg 02-08-2005, 10:41
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 122
          Medlem sedan:
          08-06-2004
          Medlem nr: 3 815



          Tjohej!

          Jag brukar göra en vitlökscreme som är väldans smaskig.

          3-4 vitlöksklyftor som skärs i mindre bitar
          Olivolja
          1 burk Kesella
          Salt och peppar

          Man fräser vitlöksbitarna lätt i olivoljan, de ska inte få så mycket färg. Sen blandar man i Kesellan och rör det slät. Sen mixar man krämen slät och kryddar lite. Passar till nästan allt: fisk, kött, kyckling, grönsaker...

          Satt och dippade grissini i sån kräm igår... tongue.gif laugh.gif


          --------------------
          Annica i Sörmland

          Det är aldrig försent att ändra på sig, så därför väntar jag ett tag till! :-)
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 13:45
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon