Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Tjejmiddag, mat tips?
          labarradepan
          Inlägg 26-08-2005, 22:05
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 456
          Medlem sedan:
          10-04-2005
          Medlem nr: 5 371



          Nästa lördag ska jag ha tjej middag hos mig. Tänkte ha 3 rätters.. är det nån som har nått tips? kom gärna med förslag o recept.

          tongue.gif
           
          Citera
          zaaritha
          Inlägg 26-08-2005, 22:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Fyllda tunnbrödsrullar: tonfisk+finskuren purjolök+ salt o peppar+creme fraiche.
          Lövbiff m fyllning, t.ex. pepparrot, eller nå´n smaksatt mjukost.
          Cheesekake.
           
          Citera
          labarradepan
          Inlägg 26-08-2005, 22:12
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 456
          Medlem sedan:
          10-04-2005
          Medlem nr: 5 371



          ingen dum ide´ rolleyes.gif
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 26-08-2005, 22:14
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Vet inte om det passar men idag åt jag Tunnbrödsrulle med torkat nötkött i tunna "spån"... Mumsigt gott! tongue.gif
           
          Citera
          HippieSpellan
          Inlägg 26-08-2005, 23:17
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 320
          Medlem sedan:
          19-04-2005
          Medlem nr: 5 507



          bakad potatis med skagenlaxröra och sen murgh koobani(stark söt kyckling) med något med persika till efterrätt kanske, helst något med grädde(för att ta bort chilispåren)


          --------------------
          Blir gröna fingrar röda när man försöker få sin pelargon att bli köttätare?
           
          Citera
          zaaritha
          Inlägg 26-08-2005, 23:21
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Recept på stark söt kyckling??
           
          Citera
          Diabolique
          Inlägg 27-08-2005, 00:43
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 664
          Medlem sedan:
          16-12-2004
          Medlem nr: 4 787



          Couscous-sallad är en av mina favoriter.

          Passerade tomater (med salt/buljong och flera klyfror vitlök) istället för vatten när man gör couscous, sedan hackar man rödlök och gurka och blandar i tillsammans med svarta oliver efter behag. Feta ost funkar bra till eller i salladen som kan ätas kall varm eller ljummen (helst ljummen eller kall). Ät den ensam eller till kött eller fågel. biggrin.gif

          Dessutom är den snabb och lätt att laga och så god att man kan äta ihjäl sig på den...


          --------------------
          Stå på dig, annars gör någon annan det!
          /Hanna
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 27-08-2005, 01:44
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Jag gillar enkla snabba bjudmiddagar och lite traditionellt kanske, med räksallad:
          Marinera räkorna ett dygn innan servering i pressadvitlök, vitt vin och lite tabasco, Sila av och blanda med massor av gröna ärtor, tomat utan inkrom och finhackad isbergssallad. Krämig rhode island-variant på turkisk yogurt, ketchup och lite tabaco till. Smaka av med salt och peppar.

          Varmrätt:
          Kycklingbröst i en smord ungssäkerform, blanda 1-2 Kvibille gräddädel med 2-5 dl grädde och gratinera på 215 gradet i ca 30-45 minuter. Serveras med ris eller pressad potatis. Snyggt med en färgglad paprikasallad till. Salt och svartpeppar på kycklingen.

          Efterätt:
          Konserverade päronhalvor med 2-3 bitar aftereight över in i ugnen tills chokladen precis börjar smälta. Serveras med vispgrädde eller god vaniljglass.

          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          HippieSpellan
          Inlägg 27-08-2005, 08:28
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 320
          Medlem sedan:
          19-04-2005
          Medlem nr: 5 507



          Murgh Khoobani
          för 4 personer
          ca 1 ½ kg kycklingdelar
          6 kryddnejlikor
          frö från 6 gröna kardemummakapslar
          1 kanelstång
          2 tsk hel spiskumin
          2 tsk salt eller efter smak
          2 vitlöksklyftor, skalade och pressade
          1 cm ingefära, finhackad
          150 g torkade aprikoser
          3 dl vatten
          2 msk matolja
          2 medelstora gula lökar, skivade
          3-4 medelstora gröna chilifrukter, urkärnade och finhackade
          2 riktigt mogna tomater, hackade
          2 tsk strösocker
          2 msk vitvinsvinäger

          Dra av skinner från kycklingen. Stöt eller mal kryddnejlika, kardemumma, kanel och spiskummin. Blanda saltet, hälften av de stötta kryddorna, i pressad vitlöksklyfta och hälften av ingefäran.
          Gnid in kycklingen med blandningen. Låt den marinera minst 4 h helst över natten. Koka aprikoserna i vattnet så att de nätt oh jämt blir mjuka.
          Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lköken tills den är brun men inte bränd. Sätt till chilifrukten, den andra pressade vitlöksklyftanoch resten av ingefäranoch låt fräsa under omrörning ett par minuter.
          Lägg i kycklingbitarna och bryn dem runt om. Lägg i tomaterna och ett par matskedar vatten, rör om ocj sjud på låg värme ca 20 min. Sätt till socker och vinäger och låt koka ca 15 min.
          Vänd försiktigt ner aprikoserna med sitt spad, dra kastrullen åt sidan och låt den stå ca 1 h så att smakerna blandas. Värm och smaka av före servering. Servera med ris.


          --------------------
          Blir gröna fingrar röda när man försöker få sin pelargon att bli köttätare?
           
          Citera
          labarradepan
          Inlägg 27-08-2005, 08:31
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 456
          Medlem sedan:
          10-04-2005
          Medlem nr: 5 371



          CITAT (Fenja @ 27-08-2005, 02:44)
          Jag gillar enkla snabba bjudmiddagar och lite traditionellt kanske, med räksallad:
          Marinera räkorna ett dygn innan servering i pressadvitlök, vitt vin och lite tabasco, Sila av och blanda med massor av gröna ärtor, tomat utan inkrom och finhackad isbergssallad. Krämig rhode island-variant på turkisk yogurt, ketchup och lite tabaco till. Smaka av med salt och peppar.

          Varmrätt:
          Kycklingbröst i en smord ungssäkerform, blanda 1-2 Kvibille gräddädel med 2-5 dl grädde och gratinera på 215 gradet i ca 30-45 minuter. Serveras med ris eller pressad potatis. Snyggt med en färgglad paprikasallad till. Salt och svartpeppar på kycklingen.

          Efterätt:
          Konserverade päronhalvor med 2-3 bitar aftereight över in i ugnen tills chokladen precis börjar smälta. Serveras med vispgrädde eller god vaniljglass.

          Mvh
          Fenja

          Varmrätten med kyckling
          Ska kycklingen förstekas först?

          Allt låter jätte gott ju.. hmm.. vad svårt det blev. hihi wub.gif
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 27-08-2005, 11:13
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Nej, du lägger i filéerna råa och kan provskära eller sticka i en filé och se att det slutat blöda innan du serverar.
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          Ophelia
          Inlägg 27-08-2005, 11:17
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 4 474
          Medlem sedan:
          08-11-2003
          Medlem nr: 2 552



          CITAT (zaaritha @ 26-08-2005, 23:11)
          Fyllda tunnbrödsrullar: tonfisk+finskuren purjolök+ salt o peppar+creme fraiche.
          Lövbiff m fyllning, t.ex. pepparrot, eller nå´n smaksatt mjukost.
          Cheesekake.

          Kanongott!! Finns ju även kladdkaka som man kan parta till biggrin.gif biggrin.gif

          Det där med tunnbrödet låter ju jättebra, fylla med vad man vill och det måste ju bli snyggt när man lägger upp. Lövbifftipset, det ska jag prova biggrin.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 27-08-2005, 12:23
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Förrätt




          HUMMERSALLAD MED MANGO OCH AVOKADO I LIMEDRESSING

          6 PERS



          3 humrar eller andra skaldjur ca 100 gr/pers

          1 stor hackad mango

          1 stor skivad avokado

          8 cm finstrimlad purjo

          1 fint hackad röd paprika

          flingsalt och nymald svartpeppar

          Ciabattaskivor, olivolja, flingsalt.

          Dressing:
          Saft av 1 lime
          ½ dl olivolja
          1 tsk flyt honung
          salt och sv.peppar

          Tag bort skalen från hummerstjärtarna och lyft ur köttet.
          Avlägsna den svarta strängen som löper längs med stjärten.
          Skiva stjärten i fina bitar.
          Blanda med övriga ingredienser.
          Salta och peppra efter smak.
          Vispa ihop dressingen och slå den över salladen.
          Rör om och låt stå i kyl 15 min.
          Fördela salladen i höga glas med kloköttet överst.
          Servera med ugnsrostade skivor av ciabatta, med lite olivolja och flingsalt på.


          Varmrätt



          GREKISK KYCKLING 4 port.



          4 st kycklingfiléer
          ca 1 tsk salt
          1 krm sv.peppar
          50-100 gr fetaost
          1 tsk basilika
          2 dl grädde
          svarta oliver


          Sätt ugnen på 225 gr.
          Lägg kycklingen i en smord form
          Strö över salt, peppar, smulad ost och basilika.
          Stek i ugnen 20-25 min.
          Garnera med oliver
          Servera med ris eller pasta och sallad.

          Dessert

          FRUKT I GELÉ 6 port


          10,5 gelatinblad, vatten till blötläggning
          3,5 dl vatten
          1 dl ananasspad
          0,5 dl citronsaft
          2 dl likör ex. grön curaco
          6 ananasringar
          30 blå druvor

          Garnering: vispgrädde, druvor och ananas.

          Alkoholfri variant: Byt ut vatten och likör mot 5,5 dl päroncider.

          Lägg gelatinbladen i blöt 5 min. i kallt vatten.
          Blanda vatten, ananasspad och citronsaft i en kastrull.
          Krama ur gelatinbladen lätt och lägg dem i fruktspadet.
          Värm försiktigt tills gelatinen smält, tillsätt likören när det svalnat något.
          Häll en bottenskyla av blandningen i efterrättsglas och ställ att stelna i kylen.
          Skär under tiden ananas i bitar och dela och kärna ur druvorna.
          Lägg frukten på gelén och häll på ett lager till av blandningen tills den täcker frukten. Låt det stelna igen.
          Gör ytterligare ett lager.
          Garnera med en klick grädde och lite frukt.


          --------------------


           
          Citera
          labarradepan
          Inlägg 27-08-2005, 16:20
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 456
          Medlem sedan:
          10-04-2005
          Medlem nr: 5 371



          Oj oj.. det lät ju gott det med. smile.gif tack så mycket
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 04:11
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon