Rosenmarmelad
2 liter rosenblad kokas upp tillsammans med 2 liter vatten.
Tillsätt 2 liter socker och det rivna skalet samt saften av 2 citroner.
Låt kärnorna koka med i en påse av gasbinda. (Kärnor är bra att spara från apelsiner och citroner, de innehåller pektin så man slipper använda Certo!) Om marmeladen är för lös kan man tillsätta Certo. Koka tills marmeladen är tjock.
Marmeladen kan eventuellt spetsas med cointreau.
Ät marmeladen på rostat bröd eller nygräddade scones
Receptet fann jag på
denna sida. Har inte testat det själv. Om du gör det får du gärna skriva om resultatet sedan, om man vågar prova själv.

Jag fann ett till, lite mer lagom mängd kanske:
Rosensylt
450 g doftande röda eller rosa rosenblad
5 ½ dl vatten
5 ½ dl socker
pressad saft av 2 citroner
1 msk rosenvatten
Rensa bort den inre vita delen av blombladen. Skölj och låt bladen rinna av. Koka upp vattnet i en tjockbottnad gryta. Sänk värmen så vattnet sjuder och lägg i bladen. Blandningen bubblar upp så grytan kan bara vara halvfull. Sjud
ca 5 minuter tills bladen mjuknat. Tillsätt socker och citron. Koka upp och sjud 30 minuter, rör då och då. Häll i rosenvattnet när blandningen tjocknat.
Låt bubbelkoka tills ytan blir skummig. Låt geléet svalna lite.
Häll upp på rena burkar och sätt på lock.