Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V   1 2 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Matspararfråga
          Gossen Ruda
          Inlägg 31-03-2006, 19:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Är lite osäker på hur länge mat kan sparas i kylskåp. I detta fall kalops som tillagades idag, håller den till måndag i en fryspåse i kylen? Normalt brukar jag spara från lördag till måndag men idag rubbade jag mina cirklar. Tillagar alltid 2 portioner åt gången. Mina ovänner, om jag har några, behöver inte svara. biggrin.gif


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 31-03-2006, 19:55
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          den klarar sig.... smile.gif
          öppna inte kylen för mycket bara wub.gif
          höj gärna kylan lite, men inte nödvändigt smile.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 31-03-2006, 19:57
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Jag brukar spara i skål med GladPack på... håller absolut till måndag. smile.gif

          Köttfärsrätter är de enda jag inte vågar spara i kylen mer än ett par dygn.

          förresten... ovänner ohmy.gif ... har du väl inga smile.gif
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 31-03-2006, 20:01
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Själv brukar jag spara mat betydligt längre än så och än har jag inte dött.

          ingrid
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 31-03-2006, 20:10
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Tack, det låter hoppfullt. Min osäkerhet beror på att jag oftast fryser in överbliven mat.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Snöflinga
          Inlägg 31-03-2006, 20:12
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 999
          Medlem sedan:
          01-08-2004
          Medlem nr: 4 203



          Varför inte frysa in, för säkerhets skull sleep.gif
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 31-03-2006, 20:15
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (Gossen Ruda @ 31-03-2006, 21:10)
          Tack, det låter hoppfullt. Min osäkerhet beror på att jag oftast fryser in överbliven mat.

          Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att kokt ris var farligt att spara för det bildades något "olämpligt" (giftigt) i riset ganska snabbt....hade hon fått lära sig under utbildningen.
          Detta hade vi inte vetat om innan... gick hur bra som helst att ha överblivet ris i kylen i några dagar... men när hon sa vad hon lärt sig slutade vi att spara.

          Nu har vi glömt och sparar igen. tongue.gif
           
          Citera
          AnitaO
          Inlägg 31-03-2006, 20:37
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 7 640
          Medlem sedan:
          03-07-2005
          Medlem nr: 6 109



          Det man kan vara lite mer försiktig med är malet kött.
          Alltså typ köttfärssås m.m.
          Men jag tror att även den tillagad utan problem skulle ha hållt till måndag.


          --------------------
          user posted image

          They say that memories are Golden. Well maybe that is true.
          But I never wanted memories, I only wanted You!
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 31-03-2006, 20:43
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Jag tror det mesta håller i 4-5 dagar, så på måndag kan du i alla fall äta med god aptit. tongue.gif
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 31-03-2006, 21:08
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          CITAT (Eva i Skåne @ 31-03-2006, 21:43)
          Jag tror det mesta håller i 4-5 dagar, så på måndag kan du i alla fall äta med god aptit. tongue.gif

          ...och hör vi inte av dej mer så vet vi varför ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif sad.gif sad.gif
          ..nä jag skojar bara, ät du med god aptit, det är ingen fara vid denna årstiden. När det är rötmånad skall man vara försiktigare, men det är låååångt till dess.


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 01-04-2006, 05:46
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (Birgitta P @ 31-03-2006, 22:08)
          CITAT (Eva i Skåne @ 31-03-2006, 21:43)
          Jag tror det mesta håller i 4-5 dagar, så på måndag kan du i alla fall äta med god aptit.  :P

          ...och hör vi inte av dej mer så vet vi varför ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif sad.gif sad.gif

          laugh.gif laugh.gif laugh.gif
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 01-04-2006, 06:09
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Ok då, jag är övertygad. Jag lovar att skriva efteråt, OM jag överlever. biggrin.gif Det blir dock ett uppehåll i skrivandet minst till söndag kväll eftersom jag skall till landet nu. Ha de´.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 01-04-2006, 06:10
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Ha så trevligt på landet smile.gif
           
          Citera
          AnnammA
          Inlägg 01-04-2006, 10:03
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 3 435
          Medlem sedan:
          04-04-2005
          Medlem nr: 5 307



          CITAT (Felix matte @ 31-03-2006, 20:15)
          CITAT (Gossen Ruda @ 31-03-2006, 21:10)
          Tack, det låter hoppfullt. Min osäkerhet beror på att jag oftast fryser in överbliven mat.

          Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att kokt ris var farligt att spara för det bildades något "olämpligt" (giftigt) i riset ganska snabbt....hade hon fått lära sig under utbildningen.
          Detta hade vi inte vetat om innan... gick hur bra som helst att ha överblivet ris i kylen i några dagar... men när hon sa vad hon lärt sig slutade vi att spara.

          Nu har vi glömt och sparar igen. tongue.gif

          Det råkade vi nog ut för för några år sedan...Men det var ris från frysen, som blev slarvigt upptinat i micron... Efter det är vi försiktiga med återuppvärmnig av restat ris...(Vi blev alltså magsjuka...)
          ---
          AnnA


          --------------------
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 01-04-2006, 10:04
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Felix matte @ 31-03-2006, 20:15)
          CITAT (Gossen Ruda @ 31-03-2006, 21:10)
          Tack, det låter hoppfullt. Min osäkerhet beror på att jag oftast fryser in överbliven mat.

          Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att kokt ris var farligt att spara för det bildades något "olämpligt" (giftigt) i riset ganska snabbt....hade hon fått lära sig under utbildningen.
          Detta hade vi inte vetat om innan... gick hur bra som helst att ha överblivet ris i kylen i några dagar... men när hon sa vad hon lärt sig slutade vi att spara.

          Nu har vi glömt och sparar igen. tongue.gif

          Alla torra livsmedel kan innehålla bakteriesporer. När det gäller ris så är det nog Bacillus cereus man tänker på. Bakteriesporerrna väcks till liv när man kokar riset, om man sedan blandar det med extra godsaker t .ex grädde när man gör ris á la malta så kan de växa till sig.
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 01-04-2006, 10:07
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          CITAT (Gossen Ruda @ 31-03-2006, 19:53)
          Är lite osäker på hur länge mat kan sparas i kylskåp.
          I detta fall kalops som tillagades idag, håller den till måndag i en fryspåse i kylen?

          Absolut. Om köttet var färskt...
          Oavsett datum på förpackningen är det bäst att tilllaga köttet så fort som möjligt.
          Tillagad mat håller flera dagar i kylskåpet, minst 5 dagar.


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          Reserv
          Inlägg 01-04-2006, 10:10
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 6 877
          Medlem sedan:
          21-04-2005
          Medlem nr: 5 537



          CITAT (Hannele @ 01-04-2006, 10:07)
          CITAT (Gossen Ruda @ 31-03-2006, 19:53)
          Är lite osäker på hur länge mat kan sparas i kylskåp.
          I detta fall kalops som tillagades idag, håller den till måndag i en fryspåse i kylen?

          Absolut. Om köttet var färskt...
          Oavsett datum på förpackningen är det bäst att tilllaga köttet så fort som möjligt.
          Tillagad mat håller flera dagar i kylskåpet, minst 5 dagar.

          Är det eran kvinnliga intuition som säger er det? unsure.gif Jag har kastat allt som stått i två dar, vill juh inte dra på oss magsjuka/matförgiftning i onödan rolleyes.gif Men nu säger kvinnfolket alltså att det går att spara ca 4-5 dar huh.gif tjaha, där ser man, nu blir det matrester för hela slanten framöver rolleyes.gif
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 01-04-2006, 10:20
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          CITAT (Reserv @ 01-04-2006, 10:10)
          Jag har kastat allt som stått i två dar, vill juh inte dra på oss magsjuka/matförgiftning i onödan rolleyes.gif

          Onödigt slöseri! (Lukt- och smaksinne avslöjar direkt, om något är dåligt..)
          Vi har inte haft magsjuka i vår familj... eller matförgiftning. Inte ännu... ohmy.gif

          God handhygien, rena disktrasor, aldrig ha mat stående i rumstemperatur i onödan, kylväska i bilen, etc.
          Tips om att hantera kött.


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          renate
          Inlägg 01-04-2006, 10:56
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 5 656
          Medlem sedan:
          28-02-2003
          Medlem nr: 834



          CITAT (KURT @ 01-04-2006, 10:04)
          CITAT (Felix matte @ 31-03-2006, 20:15)
          CITAT (Gossen Ruda @ 31-03-2006, 21:10)
          Tack, det låter hoppfullt. Min osäkerhet beror på att jag oftast fryser in överbliven mat.

          Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att kokt ris var farligt att spara för det bildades något "olämpligt" (giftigt) i riset ganska snabbt....hade hon fått lära sig under utbildningen.
          Detta hade vi inte vetat om innan... gick hur bra som helst att ha överblivet ris i kylen i några dagar... men när hon sa vad hon lärt sig slutade vi att spara.

          Nu har vi glömt och sparar igen. tongue.gif

          Alla torra livsmedel kan innehålla bakteriesporer. När det gäller ris så är det nog Bacillus cereus man tänker på. Bakteriesporerrna väcks till liv när man kokar riset, om man sedan blandar det med extra godsaker t .ex grädde när man gör ris á la malta så kan de växa till sig.

          Det där om riset var intressant,det visste jag inte koka alltid mycket och fryser in eller spara i kylen några dagar.Nu ska ja koka mindre och inte spara men har aldrig blivit sjuk av det.Däremot fick jag samonella en gång av en smörgås jag åt på båten.


          --------------------
          MVH Renate zon 4
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 01-04-2006, 11:21
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          CITAT (Felix matte @ 31-03-2006, 20:15)
          svärdotter, utbildad kock... hon sa att kokt ris var farligt att spara för det bildades något "olämpligt"

          I dag ska vi ha gårdagens ris, stekt med lök och kryddor, som min faster gjorde, gott till biff. smile.gif
          Har aldrig blivit sjuk av matlådor som innehåller ris, men det gäller här som alltid annars;
          god hygien och kylskåp.


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 01:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon