Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > hur lägga in chilifrukter?
          hyperion007
          Inlägg 21-07-2006, 21:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4
          Medlem sedan:
          20-07-2006
          Medlem nr: 8 227



          Ja jag har sett burkar med pepparfrukter som legat i någon vätska av nått slag.
          Jag kommer att få en mängd olika pepparfrukter och skulle vilja lägga in dom, för att bevara både smak och utseende på dem så jag kan använda dom senare och även ge bort dom som presenter.

          hur gör man?
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 22-07-2006, 13:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Inte samma som butikens inläggning men den här finns i boken Chili peppar av Philippe Plönninge


          30 urkärnade White Fire (ca 500g) (riktigt stark sort troligtvis över 40 000 scoville men man kan nog använda andra sorter också.)

          15 skalade schalottenlökar (ca200g)

          Lag
          2dl 12%-ig ättikssprit
          4dl vatten
          3dl socker
          1msk salt
          1msk gula senapsfrön
          15g färska timjankvistar

          Gör såhär:

          Dela chilipeppar och chalottenlökar i 4 delar och fördela dem i glasburkar. Koka upp lagen och häll över frukterna. Förslut väl och vänd upp och ner så vakum bildas. Låt inläggningen kallna innan den ställs i kylskåpet. Efter ca 1 månad är iläggningen klar att ätas.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Sylvia
          Inlägg 22-07-2006, 15:43
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 24



          Åsa, har du smakat på den här inläggningen? Blev den JÄTTEstark eller mildras smaken efter inläggningen? Jag har några döstarka sorter som jag inte vet vad jag ska göra med...
          Jag har hittills torkat sådana och krossat till mjöl, som jag blandad med vitlökspulver och fingersalt. Använder detta på keso till morgonmacka, men bara lite-lite!


          --------------------
          Sylvia, zon 1

          Green fingers are the extensions of a verdant heart. (Russell Page)
          I think that I shall never see A poem lovely as a tree. (Joyce Kilmer)
          There are always flowers for those who want to see them! (Henri Matisse)
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 22-07-2006, 16:46
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Tyvärr har jag inte hunnit göra någon inläggning jag köpte boken på bokrean i år och mina chilisar har inte hunnit mogna än.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          noora
          Inlägg 24-07-2006, 10:49
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 699
          Medlem sedan:
          03-02-2003
          Medlem nr: 678



          www.ortagarden.com (klicka på "recept" i menyn) finns ett recept på "Het habanero sås" om du inte vet vad du ska göra med dina hetaste frukter. Jag tror inte att man måste ha just habanero för att göra den.


          --------------------
          Noora - med trädgård i Tullinge, zon 2-3
          Nooras Örtagård - min webbsida om örter
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 13:29
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon