Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Recept med paprika, mycket paprika just nu
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 03-09-2006, 18:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          klippte ner några paprikaplantor förut, så nu har jag några kilo paprikor här, röda, halvröda, halvgula och många gröna.

          Är det någon av er som har ett recept på en rätt med paprika i, t.ex någon gryta eller vad som helst och utan vitlök.

          Elisabeth
           
          Citera
          Castea
          Inlägg 04-09-2006, 00:10
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Den här pajen är jättegod, och innehåller paprika. Pajdegen ska alltså inte ligga i botten, utan bara som ett lock ovanpå stuvningen.

          KYCKLINGPAJ MED CHILISÅS, 4 port

          Pajdeg:

          100 g margarin eller smör
          2,5 dl vetemjöl
          1-2 msk vatten

          Fyllning:

          1 kall grillad kyckling
          1 gul paprika
          1 röd paprika
          1 msk margarin eller smör
          0,5 påse djupfryst smålök (150 g) eller schalottenlök
          2 msk vetemjöl
          2,5 dl mellangrädde
          1 dl chilisås
          1 burk ananas i skivor (220 g)
          1-2 tsk italiensk salladskrydda
          0,5 tsk salt
          2-3 krm svartpeppar

          Pensling:

          1 uppvispat ägg

          Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Låt degen ligga kallt ca 30 min.

          Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.

          Fräs paprikan i matfettet. Tillsätt löken. Strö över mjöl och späde med grädde. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par min.

          Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. Smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar. Häll stuvningen i en ugnssäker form.

          Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Lägg pajlocket över kycklingstuvningen. Pensla locket med ägg.

          Grädda pajen i ugnen i 225°, 25-30 min.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 04-09-2006, 11:46
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Dela i halvor, förväll ett par minuter i saltvatten och frys in.
          Kan sen användas som färsk.
          Den går också att strimla och fryses färsk.


          --------------------


           
          Citera
          Carin Fredlund
          Inlägg 07-09-2006, 16:29
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 28
          Medlem sedan:
          12-08-2006
          Medlem nr: 8 388



          Jag tycker att det är jättegott med grillad, skalad paprika som tillbehör eller förrätt.
          Jag delar paprikan i halvor på längden och lägger dem under grillgallret i ugnen på högsta värme. När skinnet har blivit fullt av blåsor och svart, lägger jag paprikorna i en plastpåse att svalna. Sen är det jättelätt att dra av skinnet.
          Sen kan du förslagsvis droppa över olivolja och lite flingsalt. Eller gör en dressing att droppa över.
          Eftersom jag gillar vitlök skivar jag tunnt på, men det behövs förstås inte.
          Ofta gör jag en olivröra till serverar på toast.
          Du kan blanda strimlor av skalad paprika i en god bönsallad om du gillar det.
           
          Citera
          askar
          Inlägg 07-09-2006, 17:22
          Länk hit: #5


          Gäster






          Jag brukar frysa in 7 - 8 kg paprika varje höst... strimlar och packar i 1-liters fryspåsar ca 1paprika/påse
          Använder i grytor, köttfärsrätter, på pizza och ofta steker jag i lite smör tillsammans med tunt skivad gul lök... passar till nästan all mat. smile.gif

          Färs m nudlar 2 pers

          300 gram Nötfärs
          1/2 salt
          peppar.. jag har mix i kvarnen..svart- vit-rosé och grönpeppar
          1 tunt skivad Gul lök
          2 st Paprika
          2 "block" äggnudlar
          en skvätt grädde eller vatten så att det inte blir för torrt

          Fräs färsen, krydda lägg i lök occh paprika och stek ca 5 min
          koka nudlarna 2-3 min, ta upp och låt dom steka med en stund
          i färsblandningen.
          Servera.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 07-09-2006, 17:49
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (askar @ 07-09-2006, 19:22)
          Jag brukar frysa in 7 - 8 kg paprika varje höst... strimlar och packar i 1-liters fryspåsar ca 1paprika/påse
          Använder i grytor, köttfärsrätter, på pizza och ofta steker jag i lite smör tillsammans med tunt skivad gul lök... passar till nästan all mat. smile.gif

          Tinar du innan anvädning eller kan man hälla ner strimlorna direkt?

          Vet inte om det gör någon skillnad ens, men det är bäst att fråga innan man kastar sig över något man inte behärskar tongue.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          myrtille
          Inlägg 07-09-2006, 17:59
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 324
          Medlem sedan:
          04-04-2005
          Medlem nr: 5 306



          Mmm, vilka goda recept! Jag tror dom skulle fungera med mina mildare chilisorter också.

          Carin F: Det där med att rosta i ugnen har jag provat, och det blir verkligen gott. Jag tror det håller sig ett tag i kylen i alla fall om man har mycket olja över. Hur gör du olivröran?
           
          Citera
          Carin Fredlund
          Inlägg 07-09-2006, 18:50
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 28
          Medlem sedan:
          12-08-2006
          Medlem nr: 8 388



          Jag tänkte på en fransk Tapenade.
          Kärna ur svarta oliver (jättenkelt med hjälp av undersidan av en mugg eller ölflaska och mycket godare än de som köps urkärnade).
          Kör dem i mixern med lite kapris, en eller två sardellfiléer (jag har testat med lite Thailändsk fisksås istället för sardeller, när jag inte hade några hemma) och färsk basilika.
          Pressa i lite vitlök (går nog utan också, men jag älskar vitlök).
          Droppa slutligen i olivolja till lagom trevlig konsistens.
          Testa ibland att smaksätta med lite pressad citron.
          En annan gång är det gott att blanda i en aning Dijon-senap.

          Bon apètit!
           
          Citera
          askar
          Inlägg 07-09-2006, 18:57
          Länk hit: #9


          Gäster






          CITAT (LadyG @ 07-09-2006, 18:49)
          CITAT (askar @ 07-09-2006, 19:22)
          Jag brukar frysa in 7 - 8 kg paprika varje höst... strimlar och packar i 1-liters fryspåsar ca 1paprika/påse
          Använder i grytor, köttfärsrätter, på pizza och ofta steker jag i lite smör tillsammans med tunt skivad gul lök... passar till nästan all mat. smile.gif

          Tinar du innan anvädning eller kan man hälla ner strimlorna direkt?

          Vet inte om det gör någon skillnad ens, men det är bäst att fråga innan man kastar sig över något man inte behärskar tongue.gif

          Nej jag tinar inte. smile.gif
           
          Citera
          askar
          Inlägg 07-09-2006, 19:03
          Länk hit: #10


          Gäster






          Idag har jag fortsatt fixa album... måååånga timmar tog det.
          Måste visa paprikan.. fotad 23-8-05
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 16:54
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon