Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > revbensspjäll
          Leia
          Inlägg 08-10-2006, 10:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 145
          Medlem sedan:
          20-02-2006
          Medlem nr: 7 103



          Fick 1,6 kg av chefen igår. Har aldrig någonsinn tillagat revbensspjäll. Någon som har ett LÄTT och bra recept?
           
          Citera
          askar
          Inlägg 08-10-2006, 10:52
          Länk hit: #2


          Gäster






          Pensla med grillolja, salta på lite extra och sätt
          i långpanna el annan ugnsfast form
          i mitten av ugnen... 175 ° i ca 1,5 -2 tim.

          Pensla gärna med grilloljan ett par ggr under stektiden.

          Jag brukar ha folie i pannan... (lättdiskat) tongue.gif
           
          Citera
          Leia
          Inlägg 08-10-2006, 10:55
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 145
          Medlem sedan:
          20-02-2006
          Medlem nr: 7 103



          Tack! det lät ju inte allt för svårt! biggrin.gif wub.gif
           
          Citera
          askar
          Inlägg 08-10-2006, 11:00
          Länk hit: #4


          Gäster






          CITAT (Leia @ 08-10-2006, 11:55)
          Tack! det lät ju inte allt för svårt! biggrin.gif wub.gif

          Jätteenkelt... och det sköter sig själv smile.gif

          Det är inte ens nödvändigt att pensla under stektiden ...
          om man "inte har tid"
          Vi har tom åkt och hälsat på medan ugnen gjorde jobbet tongue.gif
           
          Citera
          Leia
          Inlägg 08-10-2006, 11:03
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 3 145
          Medlem sedan:
          20-02-2006
          Medlem nr: 7 103



          Varför har jag inte provat denna maträtt tidigare? tongue.gif
           
          Citera
          askar
          Inlägg 08-10-2006, 11:05
          Länk hit: #6


          Gäster






          CITAT (Leia @ 08-10-2006, 12:03)
          Varför har jag inte provat denna maträtt tidigare? tongue.gif

          Visst var det väl tjocka revben du hade fått?

          Dom tunna har kortare tillagningstid.
           
          Citera
          Leia
          Inlägg 08-10-2006, 11:07
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 145
          Medlem sedan:
          20-02-2006
          Medlem nr: 7 103



          Har inte tittat så nog om jag ska vara ärlig, men visst såg de tjocka ut, det tycker jag nog när jag tänker efter...
           
          Citera
          Leia
          Inlägg 08-10-2006, 11:08
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 145
          Medlem sedan:
          20-02-2006
          Medlem nr: 7 103



          Jo, tjocka och feta! tongue.gif smile.gif Jag gick och tittade...
           
          Citera
          askar
          Inlägg 08-10-2006, 11:09
          Länk hit: #9


          Gäster






          CITAT (Leia @ 08-10-2006, 12:07)
          Har inte tittat så nog om jag ska vara ärlig, men visst såg de tjocka ut, det tycker jag nog när jag tänker efter...

          Jamen då är det tjocka
          dom tunna har ju bara millimeter med kött på benen.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 09-10-2006, 06:56
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Många kockar väljer numera att koka revbensspjällen innan de steks i ugnen, man får mörare kött då. Man kokar ca 1 h och steker sedan bara så att de får färg, se t ex

          http://www.svd.se/dynamiskt/recept/did_11257342.asp
          http://tv4.se/mat/recept/7661.html
           
          Citera
          birgitek
          Inlägg 09-10-2006, 07:53
          Länk hit: #11


          Gäster






          CITAT (askar @ 08-10-2006, 11:52)
          Pensla med grillolja, salta på lite extra och sätt
          i långpanna el annan ugnsfast form
          i mitten av ugnen... 175 ° i ca 1,5 -2 tim.

          Pensla gärna med grilloljan ett par ggr under stektiden.

          Jag brukar ha folie i pannan... (lättdiskat) tongue.gif

          man kan också blanda in en aning honung i grilloljan, blir kanongott.
          Birgit Ek
           
          Citera
          askar
          Inlägg 09-10-2006, 07:58
          Länk hit: #12


          Gäster






          CITAT (birgitek @ 09-10-2006, 08:53)
          man kan också blanda in en aning honung i grilloljan, blir kanongott.
          Birgit Ek

          Tänkte inte på det... eftersom jag köper CajP grillolja med honung
          kan intyga att det blir supergott. smile.gif
           
          Citera
          Kakaduan
          Inlägg 09-10-2006, 09:28
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 788
          Medlem sedan:
          28-01-2004
          Medlem nr: 2 733



          På TV4 har Leila lagat revben en gång. Vi provade receptet som finns där och som innebär att man kokar köttet innan man grillar/steker. Det blev mycket godare än det blir om man (som vi brukar) grillar eller steker direkt.

          Kakaduan
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 09-10-2006, 09:33
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Kakaduan @ 09-10-2006, 10:28)
          På TV4 har Leila lagat revben en gång. Vi provade receptet som finns där och som innebär att man kokar köttet innan man grillar/steker. Det blev mycket godare än det blir om man (som vi brukar) grillar eller steker direkt.

          Kakaduan

          Jag tror att många ugnsrecept med kött borde förändras, och håller på att göra det. Generellt sänks ugnstemperaturen (tillagningstiden ökar naturligtvis). Man undrar om inte många äldre recept är anpassade efter gamla vedspisar?

          Numera ser man ofta ugnsrecept med temperaturer på 100-150 grader. Endel kockar jobbar t o m med vattenbad med temperaturer under 100 grader, fast man bör nog hålla sig över 70 grader. Även om endel vill tilaga t ex gåslever vid mycket låga temperaturer.
           
          Citera
          Bettson
          Inlägg 09-10-2006, 09:50
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 2 745
          Medlem sedan:
          09-03-2003
          Medlem nr: 882



          Själv brukar jag använda smält smör, salt, peppar lite ingefära samt honung som grillolja.

          Just smöret gör att det blir en annna smak än med olja.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-08-2025, 21:03
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon