CITAT (Dito Verde @ 11-03-2008, 22:16)

Hur gör du?
för 6 pers om man äter det som varmrökt,
eller ungefär hela släkten om man har det som en kallskuret rätt bland många andra rätter
först (dagen före man ska röka den) tar man och rostar, 1 ½ tsk sichuanpeppar, 1 ½ msk havssalt
2 hela stjärnanis och en kanelstång bruten i bitar i en het stekpanna
tills saltet blir ljusbrunt och pepparn börjat dofta
då tar man bort anisen och kanelen och mortlar saltet och pepparn
tar fram kycklingen ( 6 st skinn och benfria kycklingbröst)
gnider in den med kryddblandningen täcker kycklingen m. folie
och låter stå över natten i kylskåpet. sen nästa dag tar man fram
antingen en wokpanna med lock eller en stor gryta med lock
lägger två lager med folie i botten och häller rökblandningen där
( 100 g vitt ris, 100 g vitt socker och 2 msk svart te)
sen tar man en nät ställning om man är så lyxig att man har det
själv tar jag en billig aluminiumfolieform för pajer som jag med kniven höjd
hackar massa hål i den (det är den roliga delen man får ut sina aggressioner)
och med hjälp av folien lägger den hålhackade formen så att kycklingen inte kan ta i rök blandningen
(det är baad, jag röker altså inte i wook för jag har ingen med lock)
man tar ut kycklingen ur kylskåpet och häller ca 2 msk soja på dom
sen lägger man dom på nätet (eller den sönderhackade pajformen)
(jag brukar måsta göra detta i omgångar)
säter ett tätslutande lock på och hä på plattan med stark värme (jag har den högsta värmen)
när man ser rök komma ut från locketsänker man till svag värme
i 15 minutersen stänger man av plattan och låter den röka i 15 minuter till
sen kan man kolla om kycklingen är klar annars kan man fortsätta röka den
(lyft ut fileen du kollar och stäng locket annans finns inge rök kvar för om den inte är kvar
man kan äta den varm direkt från röken med ris och wok grönsaker eller kall i skivor som kallskuret
If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.