Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          3 sidor V   1 2 3 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vad äter ni till påsk?, Behöver lite inspiration
          Grå
          Inlägg 11-03-2008, 12:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          Har kollat favoriten arlaköket, men de dillar bara om lamm och lax... ingen större inspirationskälla där inte..

          Jag är näst intill militant motståndare till julmat vid påsk, midsommar och kräftskiva, så jansson och köttbullar blir det inga av. Jag är lite nyfiken på vad ni andra äter - har ni några roliga recept man kan pröva?

          Hittills har jag kommit fram till några småsaker bara, t.ex Apelsinmarinerade kycklingben (super, supergoda), ugnsomelett med nässelstuvning eftersom jag sett att de små gynnarna precis tittat upp bredvid ladugårdsväggen nu, så de borde bli lagom stora till nästa helg (har längtat efter dem hela vintern), nybakta Olivbröd och så ägg och sill förstås... men sen är det stopp!! Snacka om idétorka...

          Red: Hittade en liten fin Ruccola & avocadosallad som jag lade till på listan... hmm...

          Redigerat av Grå: 11-03-2008, 12:27
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 11-03-2008, 13:49
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          För mig är påsken tid för grillpremiären!
          Förrutom att jag dukar fram den klassiska sillen och äggen så pulsar jag i några decimeter djup snö ut till redskapsboden och plockar fram grillen. Efter att ha skottat upp en lagom stor ruta för grillen att stå på så är det då äntligen dags för säsongens första grillning. biggrin.gif
          Till påskens middagar adderas på så sätt favoriten honungsmarinerad fläskfilé med tzatziki, klyftpotatis och en krispig sallad. Till det dricker vi gärna ett gott rosévin, det känns vårigt.
          Honungsmarinaden gör jag av
          1 dl olivolja
          1 msk honung (jag har en god grekisk sort)
          1 tsk senapspulver
          1 krm kryddpeppar
          2 msk soya
          1 msk färsk riven ingefära
          ½ dl vatten
          Jag marinerar filén i plastpåse i kylen i några (3-4) timmar före grillningen.


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          Grå
          Inlägg 11-03-2008, 13:54
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          CITAT (Betty @ 11-03-2008, 13:49) *
          För mig är påsken tid för [size=3][color=#ff8c00][b]grillpremiären!


          Oh jösses amalia... nja, jag väntar nog till maj med grillen, men tack för en rolig idé!
           
          Citera
          EKLO
          Inlägg 11-03-2008, 14:04
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 398
          Medlem sedan:
          10-08-2007
          Medlem nr: 11 952



          Det är ju alltid gott att äta, och särskilt såna där helger, om man är flera runt bordet. Jag brukar tänka att det ska vara så vårlikt som möjligt på påsk (men nu ligger den ju otroligt tidigt i år). Rabarber, första gräslöken, ja --- sånt där. Förra året gjorde jag några väldigt goda småpannkakor med mängder av färska hackade örter + spenat i smeten - de blev trevligt gröna och väldigt goda med lite romröra inuti - som förrätt. Små söta vaktelägg är ju fina att ha kokta på eller runt det gröna. Nässlor finns i södra delarna redan, såg jag i helgen - jag bor i södra bohuslän.

          mvh Eklo


           
          Citera
          Grå
          Inlägg 11-03-2008, 14:14
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          CITAT (EKLO @ 11-03-2008, 14:04) *
          Jag brukar tänka att det ska vara så vårlikt som möjligt på påsk (men nu ligger den ju otroligt tidigt i år). Rabarber, första gräslöken, ja --- sånt där.


          Ja, jag är lite inne på det också - det är ju alltid roligt att kalasa på det som är nytt för säsongen. Gräslöke har tittat upp också, och persiljan. Timjan och myntan har stått grön hela vintern. Rabarberna har jag inte tittat på än...
          Jag tar gärna emot fler tips à la dina örtplättar.. dem har jag redan lagt till på listan - få se om jag kan röra ihop någon god liten cremefraichesås till dem också..
           
          Citera
          rahmat2
          Inlägg 11-03-2008, 16:24
          Länk hit: #6


          Gäster






          Sill & ägg? vad gott!
          Olivbröd, är det gruvbröd(med kli alltså)?
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 11-03-2008, 17:35
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          CITAT (Betty @ 11-03-2008, 13:49) *
          För mig är påsken tid för grillpremiären!
          Förrutom att jag dukar fram den klassiska sillen och äggen så pulsar jag i några decimeter djup snö ut till redskapsboden och plockar fram grillen. Efter att ha skottat upp en lagom stor ruta för grillen att stå på så är det då äntligen dags för säsongens första grillning. biggrin.gif
          Till påskens middagar adderas på så sätt favoriten honungsmarinerad fläskfilé med tzatziki, klyftpotatis och en krispig sallad. Till det dricker vi gärna ett gott rosévin, det känns vårigt.
          Honungsmarinaden gör jag av
          1 dl olivolja
          1 msk honung (jag har en god grekisk sort)
          1 tsk senapspulver
          1 krm kryddpeppar
          2 msk soya
          1 msk färsk riven ingefära
          ½ dl vatten
          Jag marinerar filén i plastpåse i kylen i några (3-4) timmar före grillningen.

          Grill! Bra idé det måste jag fundelera på smile.gif Tack för marinadreceptet oxå!

          CITAT (Grå @ 11-03-2008, 14:14) *
          Ja, jag är lite inne på det också - det är ju alltid roligt att kalasa på det som är nytt för säsongen. Gräslöke har tittat upp också, och persiljan. Timjan och myntan har stått grön hela vintern. Rabarberna har jag inte tittat på än...
          Jag tar gärna emot fler tips à la dina örtplättar.. dem har jag redan lagt till på listan - få se om jag kan röra ihop någon god liten cremefraichesås till dem också..



          ja hos mig har oxå gräslöken börjat titta upp, det vore ju ett trevligt inslag smile.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          Grå
          Inlägg 11-03-2008, 20:20
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          CITAT (rahmat2 @ 11-03-2008, 16:24) *
          Sill & ägg? vad gott!
          Olivbröd, är det gruvbröd(med kli alltså)?


          Ja, sill & ägg är bra smaskens smile.gif
          Klicka på länken till olivbrödet (i ordet) så får du se själv, jag tycker det är gott med vad som, bara det är oliver i! smile.gif
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 11-03-2008, 21:33
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          jag brukar göra terökt kyckling till jul och påsk det är enkelt att göra
          och man kan frysa ner det så man kan göra det i förväg
          och man kan äta det som kallskuret


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          Netha
          Inlägg 11-03-2008, 22:15
          Länk hit: #10


          Gäster






          Vi har en tradition sen många år tillbaka ... familjen samlas till frukost på påskaftonsmorgon.
          Då serveras mannagrynsgröt, hembakt bröd, kokta ägg, rökt lammstek, gravad lax, kallrökt lax, basturökt skinka,
          rökt renstek, torkat renkött, torkat nötkött och grönsallad.
           
          Citera
          Dito Verde
          Inlägg 11-03-2008, 22:16
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 696
          Medlem sedan:
          20-07-2007
          Medlem nr: 11 610



          CITAT (Rapchic @ 11-03-2008, 21:33) *
          jag brukar göra terökt kyckling till jul och påsk det är enkelt att göra
          och man kan frysa ner det så man kan göra det i förväg
          och man kan äta det som kallskuret


          Hur gör du?
           
          Citera
          rahmat2
          Inlägg 11-03-2008, 22:19
          Länk hit: #12


          Gäster






          CITAT (Netha @ 11-03-2008, 22:15) *
          Vi har en tradition sen många år tillbaka ... familjen samlas till frukost på påskaftonsmorgon.
          Då serveras mannagrynsgröt, hembakt bröd, kokta ägg, rökt lammstek, gravad lax, kallrökt lax, basturökt skinka,
          rökt renstek, torkat renkött, torkat nötkött och grönsallad.

          Hur överlever man efter att ätit upp allt detta? confused.gif
           
          Citera
          Netha
          Inlägg 11-03-2008, 22:22
          Länk hit: #13


          Gäster






          CITAT (rahmat2 @ 11-03-2008, 22:19) *
          Hur överlever man efter att ätit upp allt detta? confused.gif

          Ja säg det ohmy.gif

          Nämen, så här är det ... alla gillar inte t.ex gravad lax.. då tar de av annat osv. tongue.gif
           
          Citera
          Grå
          Inlägg 11-03-2008, 22:25
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          CITAT (rahmat2 @ 11-03-2008, 22:19) *
          Hur överlever man efter att ätit upp allt detta? confused.gif



          Man ringer på alla läkarna och sjuksköterskorna som man har i släkten, så kommer de i ett nafs med ett glas samarin och en alvedon och säger att man ska sitta ner och vänta tills någon kommer.

           
          Citera
          Netha
          Inlägg 11-03-2008, 22:36
          Länk hit: #15


          Gäster






          CITAT (Grå @ 11-03-2008, 22:25) *
          Man ringer på alla läkarna och sjuksköterskorna som man har i släkten, så kommer de i ett nafs med ett glas samarin och en alvedon och säger att man ska sitta ner och vänta tills någon kommer.

          Men herregud... vad är det som fattas dig?
          Du ser för mig att vara en som är otroligt bítter ... en som inte ser sig vara sedd.

          Snälla... se inte detta som negativt inlägg. smiley_small_hug.gif
           
          Citera
          Thomas Wahlqvist
          Inlägg 11-03-2008, 23:12
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 457
          Medlem sedan:
          05-02-2005
          Medlem nr: 4 960



          ? Nu fattar jag inte mycket.........

          Här äts det lamm, gött och fint, sen en del godis, får sån vitlöksångest efter all vitlök i lammet, driver igång sötsuget.

          Bitter e gött till Gin och i snappsglaset.

          Redigerat av Thomas Wahlqvist: 11-03-2008, 23:13
           
          Citera
          Grå
          Inlägg 12-03-2008, 07:15
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          CITAT (Netha @ 11-03-2008, 22:36) *
          Men herregud... vad är det som fattas dig?
          Du ser för mig att vara en som är otroligt bítter ... en som inte ser sig vara sedd.

          Snälla... se inte detta som negativt inlägg. smiley_small_hug.gif


          Det som fattas mig i ditt fall är svaret på en fråga som jag har ställt, som du vägrar att svara på av någon anledning. Påståendet som föranledde frågan gick däremot alldeles utmärkt att haspla ur sig?

          Har aldrig sett dig som bitter, eller ens påstått det - ta gärna fram det inlägget isåfall. En del av er är rätt duktiga på att komma med diverse personangrepp och projiceringar och sedan yla om att ni i er tur blir så oerhört provocerade, nedtryckta och stampade på - så - vad är det som fattas, egentligen?


          (Red:) Kanske bäst att jag påminner om frågan : Om inte vårdyrket och därmed sköterska är ett serviceyrke, vad är det då? Jag vill ha ett svar på det ifrån dig, eftersom du påstår att jag gjort ett grovt övertramp i frågan och dessutom anser att jag varit elak och du är alldeles lite för snabb med att räcka upp tummen och heja på. Akta så att inte någon biter av den nästa gång. crazy.gif

          Redigerat av Grå: 12-03-2008, 07:37
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 12-03-2008, 11:01
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          CITAT (Dito Verde @ 11-03-2008, 22:16) *
          Hur gör du?


          för 6 pers om man äter det som varmrökt,
          eller ungefär hela släkten om man har det som en kallskuret rätt bland många andra rätter

          först (dagen före man ska röka den) tar man och rostar, 1 ½ tsk sichuanpeppar, 1 ½ msk havssalt
          2 hela stjärnanis och en kanelstång bruten i bitar i en het stekpanna
          tills saltet blir ljusbrunt och pepparn börjat dofta
          då tar man bort anisen och kanelen och mortlar saltet och pepparn
          tar fram kycklingen ( 6 st skinn och benfria kycklingbröst)
          gnider in den med kryddblandningen täcker kycklingen m. folie
          och låter stå över natten i kylskåpet. sen nästa dag tar man fram
          antingen en wokpanna med lock eller en stor gryta med lock
          lägger två lager med folie i botten och häller rökblandningen där
          ( 100 g vitt ris, 100 g vitt socker och 2 msk svart te)
          sen tar man en nät ställning om man är så lyxig att man har det
          själv tar jag en billig aluminiumfolieform för pajer som jag med kniven höjd
          hackar massa hål i den (det är den roliga delen man får ut sina aggressioner)
          och med hjälp av folien lägger den hålhackade formen så att kycklingen inte kan ta i rök blandningen
          (det är baad, jag röker altså inte i wook för jag har ingen med lock)
          man tar ut kycklingen ur kylskåpet och häller ca 2 msk soja på dom
          sen lägger man dom på nätet (eller den sönderhackade pajformen)
          (jag brukar måsta göra detta i omgångar)
          säter ett tätslutande lock på och hä på plattan med stark värme (jag har den högsta värmen)
          när man ser rök komma ut från locketsänker man till svag värme
          i 15 minutersen stänger man av plattan och låter den röka i 15 minuter till
          sen kan man kolla om kycklingen är klar annars kan man fortsätta röka den
          (lyft ut fileen du kollar och stäng locket annans finns inge rök kvar för om den inte är kvar

          man kan äta den varm direkt från röken med ris och wok grönsaker eller kall i skivor som kallskuret


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 12-03-2008, 11:32
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Rapchic, vilket spännande recept! Och så utförligt du skrev, jag måste prova nån gång!

          Redigerat av Eva i Höga: 12-03-2008, 11:32


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 12-03-2008, 12:25
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          På mitt påskmeny måste det finnas laxpudding smile.gif


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera

          3 sidor V   1 2 3 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 06:35
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon