Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Dina bästa potatisrecept!, - Är ju potatisfestival liksom
          Tobb
          Inlägg 13-06-2008, 23:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          Berätta ditt favoritrecept med potatis, kanske är det potatiskgratäng eller klyftpotatis i ugn?
          väntar på smariga recept smile.gif


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 14-06-2008, 02:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Tobb @ 13-06-2008, 23:11) *
          Berätta ditt favoritrecept med potatis, kanske är det potatiskgratäng eller klyftpotatis i ugn?
          väntar på smariga recept smile.gif



          Varken potatiskgratäng eller klyftpotatis i ugn är väl speciellt lämpligt för färskpotatis?
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 14-06-2008, 08:00
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Till alla som inte har Anna´s kokbok (Anna Bergenström) kommer här det absoluta favoritreceptet på färskpotatissallad, den gör jag till alla mina sommarbjudningar!

          För 10-12 personer:

          3 kg potatis
          3 dl hackad gul lök
          2 purjolökar (7 dl finstrimlade)
          2 1/2 dl stark varm buljong (vatten + 2 tärningar)

          Dressing:

          1 dl vinäger
          1 rågad tsk salt
          1/2 tsk mald peppar
          2 msk senap (söt svensk sort)
          2 dl olja
          ca 1 dl kapris
          2 rödlökar i riktigt tunna ringar
          ca 2 dl urkärnade svarta oliver
          rikligt med gräslök

          Koka potatisarna och skala ev. medans de ännu är ljumma.
          Skär i cm-tjocka skivor eller inte för små bitar.
          Blanda i stor skål med lökhack och purjostrimlor.
          Slå över buljongen och låt potatisen svalna lite.

          Blanda allt till såsen (utom kapris, lökringar, oliver och gräslök) och
          slå den över den fortfarande ljumma potatisen.
          Fördela kapris, lökringar och oliver över salladen.
          Låt allt stå minst ett par timmar och dra.
          Strö över gräslök före serveringen.

          Jag lovar att den är poppis!

           
          Citera
          herkules
          Inlägg 15-06-2008, 21:20
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 5 521
          Medlem sedan:
          14-03-2006
          Medlem nr: 7 219



          CITAT (KURT @ 14-06-2008, 03:41) *
          Varken potatiskgratäng eller klyftpotatis i ugn är väl speciellt lämpligt för färskpotatis?


          jag rostade små färskpotatisar i ugnen här om dagen - jättegott! hade lite olivolja, flingsalt och örtkryddor på bara.


          --------------------
          likes anarki och faråthelvete ☺
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 16-06-2008, 06:35
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          man kan ju "göra egna chips" (som egentligen inte är chips)
          genom att skiva potatis fint, olja en ungsförm
          hä ner potatisen pensla olja på salt, peppar och rosmarin
          och in i ugnen, jag har bara kört denna på hörsägen så vet ej
          vad ugnen ska vara på och minns ej vad jag har haft den på
          så man får väl prova sig fram


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 16-06-2008, 07:18
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Rapchic @ 16-06-2008, 06:35) *
          man kan ju "göra egna chips" (som egentligen inte är chips)
          genom att skiva potatis fint, olja en ungsförm
          hä ner potatisen pensla olja på salt, peppar och rosmarin
          och in i ugnen, jag har bara kört denna på hörsägen så vet ej
          vad ugnen ska vara på och minns ej vad jag har haft den på
          så man får väl prova sig fram



          Fungerar säker bra, men åter inte bra på färskpotatis. Man får ju ingen stekyta på färskpotatis.
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 16-06-2008, 10:39
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          CITAT (KURT @ 16-06-2008, 08:18) *
          Fungerar säker bra, men åter inte bra på färskpotatis. Man får ju ingen stekyta på färskpotatis.

          det vet jag inget om, men färsk potatis ska man ju koka med skale på
          och äta dom dom är (med lite dill som dekoration)


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          herkules
          Inlägg 16-06-2008, 14:04
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 5 521
          Medlem sedan:
          14-03-2006
          Medlem nr: 7 219



          CITAT (KURT @ 16-06-2008, 08:18) *
          Fungerar säker bra, men åter inte bra på färskpotatis. Man får ju ingen stekyta på färskpotatis.


          jo det får du om du rostar dem i ugnen.


          --------------------
          likes anarki och faråthelvete ☺
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 16-06-2008, 15:46
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          jag har gjort fin gratäng trots färskpotatis smile.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 16-06-2008, 17:24
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Det här receptet hittade jag på nätet förra sommaren - jättegod potatissallad tycker jag!

          Färskpotatissallad med ruccola

          Ingredienser
          Portioner: 4

          1 kg färskpotatis
          1 rödlök
          2 msk ljus vinäger
          1 dl olivolja
          1 tsk fransk senap
          1 tsk salt
          1 krm mald svartpeppar
          8 soltorkade tomater
          10 valnötskärnor
          1 kruka ruccola
          parmesanost
          oregano

          Gör så här
          1. Koka potatisen. Skala och skär löken i små klyftor.
          2. Skaka ihop vinäger, olja, senap och kryddor till en dressing.
          3. Skär den varma potatisen i bitar och varva den med löken i en skål. Häll över dressingen. Blanda försiktigt.
          4. Skär tomaterna i bitar. Dela valnötterna i halvor. Blanda ner detta och ruccolan med potatisen.
          5. Hyvla över parmesanost och garnera med oregano.

          Redigerat av Betty: 16-06-2008, 17:28


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 16-06-2008, 17:32
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          Potatissallader, av den typen som Mollis och Betty skriver om är jättegott!

          Jag brukar baka vinterpotatis genom att klyva potatisarna i halvor på längden och sätta in dem med skalsidan neråt i förvärmd ugn 200°, ca 45 minuter, tills de är guldbruna och "uppblåsta". Enkelt och jättegott till kyckling, kött eller bara med lite vitlökssmör. Prova!!!

          Redigerat av Rosmarin: 16-06-2008, 17:33


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 06:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon