Brödet jag bakar brukar vara så fast så det går att forma limpor. Bakar jag i form använder jag metallkakformen med teflon, skulle det vara farligt? Då kan man ju inte heller baka kaka i den. Jag har en muffinsform där beläggningen släpper, i den använder jag pappersformer för det är nog inte så nyttigt att äta teflonflagor. Silikon är jag tveksam till men har inga argument emot, det bara känns som om det borde smaka plast.
Jag tänkte som Red Top, lägg bakplåtspapper i formen! Du kan ju smörja in pappret med olja eller smör.
CITAT (Christa @ 04-11-2009, 14:11)

...Läste också i min bok att man kan baka brödet i lergryta. Det borde ju inte tillföra några skadliga ämnen...
Jag har ett recept på små bröd bakade i (nya) blomkrukor av lera, det ser jättegulligt ut men jag har hört att det är mycket farligt, så jag tänker inte testa. Vad kan det vara för farligt i dem?