Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          3 sidor V   1 2 3 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Nyärskäk, Vad äter ni på nyårsafton?
          skogstroll
          Inlägg 28-12-2009, 09:47
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          Själv vet jag inte än smile.gif men hoppas på lite tips!


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 28-12-2009, 12:37
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Börjar med tilltugg till drinken, då brer jag pepparrotsost typ cantando på mkukt tunnbröd, lägger på skivor av rökt lax och rullar ihop sen skivar jag som en rulltårta.
          Drink blir nog en Martini eller liknande
          Förrätt, laxbakelse, vitt vin, Chenet
          varmrätt, marinerad entricote, hasselbackare, rödvinsås, rödvin av rioja
          dessert, fruktsallad av exotiska frukter med vitt vinskum, portvin
          på 12-slaget små krustader med skaldjursröra till mousserande vitt, Dellapierre (har smällkork)

          Har lagt ut recept på för o varmrätt


          --------------------


           
          Citera
          Anma
          Inlägg 28-12-2009, 12:54
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          Vi tänkte bjuda grannarna på en gammal vardagsklassiker på nytt sätt, gryta på högrev som är tillyxad på min mans specialvis. Vad kan man ha för förrätt till det? Inga idéer har jag! Desserten står grannarna för. smile.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 28-12-2009, 13:03
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Anma @ 28-12-2009, 12:54) *
          Vi tänkte bjuda grannarna på en gammal vardagsklassiker på nytt sätt, gryta på högrev som är tillyxad på min mans specialvis. Vad kan man ha för förrätt till det? Inga idéer har jag! Desserten står grannarna för. smile.gif


          Nån lätt förrätt typ marinerade räkor på en rostad trekant, gryta är ju rätt kraftigt.


          --------------------


           
          Citera
          Motti
          Inlägg 28-12-2009, 21:50
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Bauget (skivad) med getost (Chevre) rostad i ugn ringla sedan på med timjanhonung (eller vanlig honung) det är supergott!
          Här blir de Cour du file Provencale till huvudrätt = oxfile på potatisbädd med smör vitlök och persillja.Förätt och huvudrätt har jag bet de andra som kommer att fixa ,ja de ville gärna bidraga med något.Skönt att slippa stå i köket hela eftermiddagen rolleyes.gif
           
          Citera
          hattstugan
          Inlägg 28-12-2009, 22:10
          Länk hit: #6


          Moderator
          Antal inlägg: 21 592
          Medlem sedan:
          19-12-2009
          Medlem nr: 27 097



          Rimmad lax med potatis och limesås!! Några goda ostar och ett gott vin till efterrätt!
           
          Citera
          Monarda
          Inlägg 28-12-2009, 22:16
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 4 644
          Medlem sedan:
          06-03-2005
          Medlem nr: 5 125



          Jag har nyss lagt ner en 2 kilos laxsida i matkällaren på gravning och på nyårsafton halstrar vi den i öppna spisen. Till det en smarrig potatisgratäng och några glas Chevalier de Malte. Jättegott! Och vi äter samma sak vareviga nyårafton. happy.gif
           
          Citera
          PeterDeleter
          Inlägg 28-12-2009, 22:25
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 387
          Medlem sedan:
          27-03-2009
          Medlem nr: 21 848



          Tycker lax är överreklamerat såsom fiskare jag är (nästan ingen idag äter riktig lax då den är odlad och färgsatt). Dom jag drar upp är lite gråa i färgen genom att dessa äter det som finns i havet...

          Jag äter älgbullar, glass med varm hjortronsylt och gärna tonfisk (konstigt nog?). Tar gärna lite annan fisk också röding, harr, bäcköring (mycket smör, citronpeppar, salt samt en enriskvist i folie över en glöd). Mumma
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 28-12-2009, 22:29
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Skulle jag bjuda på lax skulle det bli viltfångad lax gillar inte smaken på den odlade.Men hade jag haft gös kvar i frysen skulle jag kunna tänka mig att bjuda på den med kantareller och presspotatis !
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 28-12-2009, 22:54
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Först: Champagne

          Sedan:
          Hem-gravad lax
          Nånting med kalvlägg
          Kaffe med liten bit mörk choklad

          Har aldrig gravat lax förut, men tänkte sätta igång imorgon. Det blir förmodligen typ socker/salt/ingefära/citrus.
          Enkelt serverad i tjockare skivor, rostat bröd, hemgjord (traditionell) sås eller någon vinegrette (har inte bestämt närmare), något grönt.
          Ett gott alcacevin eller veteöl.

          Kalvlägg, dvs långkok. Stjälkselleri, fänkål, lök och vitt vin. Salt. Kanske lite vitpeppar eller någonting annat.
          Tillbehör: Kantareller (ett berg av knaper-smör-stekta, en aning charlottenlök och pyttlite salt). Puré på palsternacka (och lite mjölig potatis, salt). Bönor. Och vad det nu blir.
          Här känns valet av dryck svårare. Alcace möjligen. Får fundera.

          Och så då kaffe med en bit mörk choklad. Kanske öppnar vi konjaken vi haft oöppnad i skåpet 5-6 år.

          Vid tolvslaget skålar vi i enkelt bubbel. Smaklökarna är ju ändå förstörda.





          CITAT (Monarda @ 28-12-2009, 22:16) *
          Jag har nyss lagt ner en 2 kilos laxsida i matkällaren på gravning och på nyårsafton halstrar vi den i öppna spisen. Till det en smarrig potatisgratäng och några glas Chevalier de Malte. Jättegott! Och vi äter samma sak vareviga nyårafton. happy.gif


          Kan man få receptet på den gravade laxen, ja själva gravningen smile.gif


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          PeterDeleter
          Inlägg 28-12-2009, 22:57
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 387
          Medlem sedan:
          27-03-2009
          Medlem nr: 21 848



          Motti---->

          Gös är en fisk som alla nästan kan fiska men ändå är försummad. I Mälaren fiskar jag/vi den. Underbar fisk tillsammans med sin frände abborren. Fiskar du dessa också?

           
          Citera
          Anma
          Inlägg 28-12-2009, 23:01
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          ååh Gös, om man bara hade en i frysen... Men här äts de upp vart efter de fångas, så gös på vinterhalvåret är en riktig delikatess, jo jag vet att den finns att köpa men det är inte samma sak. Lika så abborre.
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 28-12-2009, 23:13
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Jag skulle vilja ha tag i ett sånt där jättekrabb-ben. Har aldrig ätit det, men tycker det låter spännande.
           
          Citera
          Monaxe
          Inlägg 28-12-2009, 23:38
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 3 326
          Medlem sedan:
          23-10-2007
          Medlem nr: 12 962



          CITAT (Eva i Skåne @ 28-12-2009, 23:13) *
          Jag skulle vilja ha tag i ett sånt där jättekrabb-ben. Har aldrig ätit det, men tycker det låter spännande.



          Jag antar att du menar kungskrabba? Kan rekommenderas! Jättegott, verkligen, men dessvärre ganska dyrt.


          --------------------
          Monaxe zon 2 på västkusten
           
          Citera
          Bettis
          Inlägg 29-12-2009, 08:11
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          I år är det "bara" gubben och jag, det ska bli såååå skönt efter allt folk hit och dit under julen. Jag ska göra det lätt för mig och beställa ett lyxfat med skaldjur mm som är färdigt att hämta (hoppas att det inte är för sent att beställa).


          --------------------
           
          Citera
          Uggi
          Inlägg 29-12-2009, 10:18
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 10 711
          Medlem sedan:
          08-10-2008
          Medlem nr: 19 305



          CITAT (PeterDeleter @ 28-12-2009, 22:57) *
          Motti---->

          Gös är en fisk som alla nästan kan fiska men ändå är försummad. I Mälaren fiskar jag/vi den. Underbar fisk tillsammans med sin frände abborren. Fiskar du dessa också?


          Jag fiskar en hel del i sjön Viken, mest med nät med en maskstorlek på 40x40 mm, då blir det fina abborrar och även gös.


          --------------------



           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 29-12-2009, 10:20
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          jag drog upp en femkilos gös härom sommaren, det var nog den godaste fisk jag ätit sleep.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 29-12-2009, 14:42
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Gös är nog bland den godaste fisk man kan äta!hörde att i Stockholm annses den som rena lyxfisken på restaurangerna och svindyr att köpa där också.Sonen fiskar gös så jag brukar få då och då men äter den helst färsk och gratis flirting.gif man är ju småläning giggle.gif
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 29-12-2009, 14:47
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          slurrp ja jag gjorde en förträfflig anrättning med pressad potatis och kantarellsås crazy.gif suck vad gott


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          160kvm stort hus
          Inlägg 29-12-2009, 14:48
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 857
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 016



          Vi kör same procedure as always, haha.

          Först champagne och hummer. ( alla gäster får köpa med sig en egen hummer, annars blir vi ruinerade.... )
          Sen rådjurssadel med hasselbackspotatis.

          Sen vet jag inte. Förra året gjorde vi pannacotta. Funderar på cremé brulee eftersom vi har fått en sån där fiffig brännare i julklapp... Men vet inte.

          Sen blir det massor av bubbel och snacks till tolvslaget. Ut och skjuta raketer sen nattamat. Och till det har jag löpt hem massor av billys småpzzor. Ni vet, sån där man värmer snabbt i micron.

          Åh jag längtar!!


          --------------------
          Bygger upp en ny trädgård i zon 3 ( Näshulta, Eskilstuna )


          (Bytt sign från 16kvm stor balkong)
           
          Citera

          3 sidor V   1 2 3 >
          Skriv svarNytt inlägg
          2 användare läser den här tråden just nu (2 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 03:26
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon