Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Frysa in, spenat
          rosita
          Inlägg 09-06-2010, 14:16
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Hur gör ni med spenatskörden? Förväller och fryser in, eller?

          Dela gärna med er av era spenatrecept!

          Redigerat av rosita: 09-06-2010, 14:16


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 09-06-2010, 15:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Nu har ju min spenat precis börjat titta upp (sådde lite sent...) och förra året tog rådjuren hand om ALL spenat rtfm.gif

          Annars har jag nog förvällt och fryst in i små påsar det som jag inte omedelbart ätit - det blir ju inte så mycket i slutändan, tyvärr!

          Tycker också det vore skoj att får recept på spenatmat.
          Iförrgår vågade min femåring ÄNTLIGEN smaka på lite gräddstuvad spenat (en tsk ungefär), han tyckte det var gott men ville inte ha mer. biggrin.gif


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 09-06-2010, 16:22
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Jag brukar sällan odla så mycket att det blir något att frysa in, men jag odlar ju lite andra spenatliknande växter så här kommer några recept. Recepten har jag tagit från Runåbergs recepthäfte (ofta blir det inte exakt efter recepten när jag lagar mat men man kan ju ha dem som inspiration)

          Malabarspenatpaj

          1 sats valfri pajdeg

          300g malabarspenat (går bra att byta ut till spenat, nässlor, mangold och liknande, mängden kan man ta på en höft)

          3ägg
          3dl mjölk
          Salt & peppar
          Muskot
          Ost


          Klä en pajform som vanligt och förgrädda i ugn ca 200C i 10min. Förväll bladen lätt, krama ur vätska och grovhacka och fördela i pajskalet. Vispa ihop äggstanningen smaksätt med salt och peppar + en massa muskot, slå detta i pajformen och strö på ost. Grädda i 200C i ca 30min. (man kan piffa till pajen med fetaost, tomater, oliver el. dyl. efter smak och vad man har hemma)


          Calaloopizza

          Pizzadeg
          40g jäst
          2msk olja
          2 ¼ dl ljummet vatten
          3/4tsk salt
          6-7dl vetemjöl

          Lös upp jästen i vattnet och blanda ner det andra, jäs i kyl ca 1-2timmar.

          Pålägg:
          4msk olivolja
          2 ½ dl salamikorv
          2 ½ dl hackad lök
          2 finhackade vitlöksklyftor
          1dl hackad paprika (valfri färg)
          1 ½ dl skivade färska champinjoner
          1-2tsk torkad oregano
          2 liter Calaloo (el bladspenat, nässlor, mangold)
          Salt & peppar
          6dl mozarellaost el annan ost man har hemma
          1 ½ dl parmesanost


          Bryn korven och ställ den åt sidan. Hetta upp 3msk olivolja och bryn lök, vitlök, paprika, champinjoner och oregano i 3-5min. Tillsätt bladen och fräs 1-2min, lägg ner korven i blandningen och smaksätt med salt och peppar.
          Sätt ugnen på 250C. Kavla ut degen i en stor långpanna och strö ut hälften av mozarellaosten. Lägg på bladblandningen och strö över resten av osten, krydda med lite oregano och svartpeppar. Droppa över lite ca 1msk olja och grädda i ca 15min.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Platinum
          Inlägg 09-06-2010, 16:30
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 212
          Medlem sedan:
          13-06-2008
          Medlem nr: 16 777



          Jag skördar mycket som babyspenat och äter rå i sallader, resten förväller jag och fryser in.

          Har provat att göra en laxlasagne en gång som det skulle vara spenat i, receptet har jag tyvärr inte kvar men det finns säkert flera varianter ute på nätet att söka rätt på.


          --------------------
          Ooops!

          Fotobloggar och Makrofotobloggar gör jag när jag inte gör annat. Titta in om du har lust.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 21:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon