Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Ägg, Hur koka för att kunna skala...?
          malcolm
          Inlägg 16-10-2010, 16:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Jag tycker det är jobbigt med kokta ägg då de är så himla svåra att skala mellan varven utan att stora bitar av vitan förljer med. Brukar lägga dem i kallt vatten och sedan låta koka upp, fyra minuter för de jag vill ha löskokta och sju minuter för de hårdkokta men de är alltid svåra att skala då hinnan mellan själva ägget och skalet inte vill släppa.
           
          Citera
          3 sidor V   1 2 3 >  
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 19)
          Fenja
          Inlägg 16-10-2010, 16:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Spola dem med iskallt vatten innan servering...
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 16-10-2010, 16:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Gör jag alltid men det hjälper inte.
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 16-10-2010, 16:58
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Riktigt färska ägg brukar vara svårskalade.
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 16-10-2010, 16:58
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Tror inte det är ditt fel . Min man hörde på TV för ett tag sedan att när skalet inte släpper så är ägget för färskt !


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          Alba
          Inlägg 16-10-2010, 17:00
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 11 250
          Medlem sedan:
          30-08-2006
          Medlem nr: 8 513



          Jag brukar alltid slå hål först på botten av ägget och då får jag bort en stor bit och det är lättare att få bort skalet.
           
          Citera
          Bengalow
          Inlägg 16-10-2010, 17:02
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 185
          Medlem sedan:
          21-06-2009
          Medlem nr: 24 333



          På tal om ägg, utan att kapa tråden...Har ni märkt att äggskalen nuförtiden är så himla tunna, att dom inte går att ta i utan att brista. Jag "nackar" ägg varenda morgon, och skalet flisar sig i små bitar vid brottet. Så har de inte gjort förut.
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 16-10-2010, 17:28
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          De är nog för färska. Jag har egna höns och äggen är alltid hopplöst svårskalade.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Tikka
          Inlägg 16-10-2010, 17:36
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 988
          Medlem sedan:
          17-12-2002
          Medlem nr: 497



          Vi köper färska ägg hos en bonde o vi kokar vi dom i 2 min för att få dom löskokta då dom sist bara var 3 dagar gammla. Skalet är svårt att få av på färska ägg berättade bonden för oss.


          --------------------
          ************************************************************
          Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det.
          Källa: Nalle Puh - A.A. Milne.
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 16-10-2010, 18:54
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          Jamie Oliver lärde mej ett enkelt sätt som han visa på tv, man tar ägget i handen sen slår det en gång på vasken sen bara rullar man det med lite tryck på handen sen skalas det på sekunder, för det mesta får man rätt stora bitar men ta inte för mycket kraft för då kan vitan gå isönder men bara testa dej fram ^^


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 16-10-2010, 21:00
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Bengalow - det är skillnad på ägg och ägg delvis beroende på hur hönorna har det och vad de äter. men också beroende på hur gammal hönan är och vad det är för ras.
          Annars håller jag med ovanstående talare att färska ägg är notoriskt svårskalade.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 16-10-2010, 22:53
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          håller med föregående talare wink.giffärska ägg är mycket svårare att skala även om de legat i iskallt vatten efter kokningen!så det bästa är att låta dom ligga ett tag så är de bra mycket enklare att skala med några dagar eller någon vecka på nacken.
           
          Citera
          Anki på Öland
          Inlägg 17-10-2010, 08:14
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 6 847
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 723



          Eller också kan man göra som jag gjorde för ett tag sen, glöm bort dom i några timmar och undra vad det är som låter som ett skott i köket... och sen kom ett skott till..... sen var dom skalade och jag fick skrapa ner dom från väggen..... Såg inte särskilt aptitligt ut men skalet var borta... smile.gif


          --------------------
          Hundar och pelargoner....... sen är man sysselsatt året om :)
          Huserar på södra Öland

          mitt album
           
          Citera
          Malvia
          Inlägg 17-10-2010, 08:20
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1 494
          Medlem sedan:
          03-09-2004
          Medlem nr: 4 410



          CITAT (Anki på Öland @ 17-10-2010, 09:14) *
          Eller också kan man göra som jag gjorde för ett tag sen, glöm bort dom i några timmar och undra vad det är som låter som ett skott i köket... och sen kom ett skott till..... sen var dom skalade och jag fick skrapa ner dom från väggen..... Såg inte särskilt aptitligt ut men skalet var borta... smile.gif


          rotfl.gif
          Några timmar.............


          --------------------
          MVH / Malvia - södra Uppland - zon 4 (3)
          ********************************************
          ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
          Be om råd men bestäm själv
           
          Citera
          Solstorm
          Inlägg 17-10-2010, 09:34
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 2 933
          Medlem sedan:
          03-01-2008
          Medlem nr: 13 452



          Lite OT kanske...
          Dottern var liten och ville absolut skala sitt ägg själv. Tog bort några skalbitar och tänkte börja äta. Jag fick stoppa henne, där fanns ju massa skal kvar. Hon tog bort ett par bitar och skulle äta igen. Jag stoppade, det fanns skal kvar. Detta upprepades flera gånger. Till slut blev dottern förbannad och började ta upp skalen igen och trycka tillbaka dem på ägget.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 17-10-2010, 10:10
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Får man bara bort hinnan så följer skalet med utan vitan, börja i botten där det är lite luft mellan ägget o skalet, pilla losss hinan och du kan skala hela ägget helt.


          --------------------


           
          Citera
          mejram
          Inlägg 18-10-2010, 08:10
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 82
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 887



          Japp, det är färskheten som är boven. Mina ägg står alltid framme i rumstemperatur. De håller minst en månad där. Säkert längre, men de är oftast slut efter en vecka eller två, så jag har inte testat den bortre gränsen... De nyköpta brukar gå till äggröra och omelett och sådant, medan "gammeläggen" går till kokning.

          Visste ni dessutom att ägg är den mest klimatsmarta proteinkällan?
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 18-10-2010, 09:27
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Får jag föreslå en lösning a la Columbi ägg? Stek äggen!!!!!


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          xlxl67
          Inlägg 18-10-2010, 09:30
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 1 870
          Medlem sedan:
          12-08-2009
          Medlem nr: 25 446



          Jag har en konspiraitonsteori. Det är alltid 1a ägget som är svårskalat medans det andra går lättare. Men allvarligt... Jag tycker också detta är svårt men förmodligen är det färskheten som det skrivs om ovan biggrin.gif

          Redigerat av xlxl67: 18-10-2010, 09:30
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 18-10-2010, 09:54
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Ja färska ägg är svåra att skala!

          Ägg håller utan vidare i 2 - 3 månader om de förvaras rätt. Tvättade ägg har dock sämre hållbarhet.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera

          3 sidor V   1 2 3 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 08:45
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon