|
På tal om att köpa bröd... |
|
|
|
30-11-2010, 21:58
|
Medlem
Antal inlägg: 9 297
Medlem sedan: 02-08-2005
Medlem nr: 6 292

|
Bröd är dyrt!Nu har jag kommit på ett bra sätt att köpa billig och bra bröd! Jag köper då och då bröd från bagerier dagen efter till halva priset och vilka bröd sedan OJ OJ OJ helt fantastiska,goda,mättande och vackra att se på! Idag kom jag över 4 fina limpor och dessa kostade bara 47 kronor!
Jag brukar baka mitt bröd,men har inte riktigt orkat under sommaren och hösten så jag var lycklig när jag kom på att jag kunde hitta dessa limpor!
Har ni andra hittat dagen efter bröd?
|
|
|
|
2 sidor
1 2 >
|
 |
Svar
(1 - 19)
|
30-11-2010, 22:20
|
Medlem
Antal inlägg: 3 185
Medlem sedan: 21-06-2009
Medlem nr: 24 333

|
Dagsfärskt franskbröd är det inget som slår. Vi har 100 m till bagaren...och så hämtar jag Metro och City på vägen. Morgonenfikat är räddat! (fast det är dåliga korsord dom tidningarna har - alltför lätta...!)
|
|
|
|
|
01-12-2010, 00:05
|

Medlem
Antal inlägg: 8 776
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 891

|
jag bakar allt mer bröd själv. Har tröttnat på dyrt och tråkigt köpebröd.
--------------------
|
|
|
|
|
01-12-2010, 04:16
|

Medlem
Antal inlägg: 4 131
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
CITAT (Markus_H @ 01-12-2010, 00:05)  jag bakar allt mer bröd själv. Har tröttnat på dyrt och tråkigt köpebröd. Samma sak här.
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
01-12-2010, 07:41
|

Medlem
Antal inlägg: 3 778
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 894

|
Jag bakar surdegsbröd. Degen står i 2 dygn så det kräver lite planering men inte alls så mycket passning.
|
|
|
|
|
01-12-2010, 17:57
|

Medlem
Antal inlägg: 4 131
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
CITAT (Klint @ 01-12-2010, 17:33)  Det var längesen jag bakade gubben klagar på att det blir så smuligt men det är dyrt att köpa och enahanda så tipsa mej gärna finns en tråd "matbröd" i recept men jag vill ha fler! goda o lättbakade!  Om du använder smör och tar lite extra så blir det mindre smulor, samma sak om du använder kesella, och byter ut strösocker mot brödsirap. Tänk på att inte ha förmycket mjöl i degen det är nog det vanligaste felet som hobbybagarna gör.
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
01-12-2010, 18:26
|

Medlem
Antal inlägg: 4 467
Medlem sedan: 06-08-2008
Medlem nr: 18 069

|
Jaasåru jag brukar(-de) ha margarin kan det va det? Jag har bakat ett vetebröd med kesella det blir jättegott Är du bagare?
--------------------
|
|
|
|
|
01-12-2010, 21:31
|

Moderator
Antal inlägg: 18 405
Medlem sedan: 27-01-2007
Medlem nr: 9 009

|
På min lokala matbutik finns enbart gårdagens bröd, dock inte till reducerat pris... Eller snarare skall man vara glad om man hittar gårdagens bröd, för det mesta brukar vara äldre än så
|
|
|
|
|
02-12-2010, 04:00
|

Medlem
Antal inlägg: 4 131
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
CITAT (Huggorm @ 01-12-2010, 21:31)  På min lokala matbutik finns enbart gårdagens bröd, dock inte till reducerat pris... Eller snarare skall man vara glad om man hittar gårdagens bröd, för det mesta brukar vara äldre än så .
Redigerat av andersen: 02-12-2010, 04:03
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
02-12-2010, 16:54
|

Medlem
Antal inlägg: 4 131
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
CITAT (Klint @ 02-12-2010, 16:26)  Jag skrev ang dagsfärskt bröd,men ändrade mej, limpor skall enl mej inte ätas dagsfärskt, en limpa skall mogna någon dag innan man äter den den är för degig första dagen och den får bättre smak om limpan har lägat en dag.Men det finns bröd som är godast nybakad dit räknar jag olika varianter av franskbröd.
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
02-12-2010, 17:04
|

Medlem
Antal inlägg: 4 131
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
CITAT (Klint @ 01-12-2010, 18:26)  Jaasåru jag brukar(-de) ha margarin kan det va det? Jag har bakat ett vetebröd med kesella det blir jättegott Är du bagare?  Jag använder mej av mitt riktiga namn, och har sakt förut här på forumet att jag vill inte tala om var jag arbetar eller vad dom övriga i familjen heter, det blir för privat då. Fast det är nog inte så svårt att räkna ut vad jag arbetar med eller var jag arbetar. Mvh andersen
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
02-12-2010, 18:03
|

Moderator
Antal inlägg: 18 405
Medlem sedan: 27-01-2007
Medlem nr: 9 009

|
CITAT (andersen @ 02-12-2010, 16:54)  Jag skrev ang dagsfärskt bröd,men ändrade mej, limpor skall enl mej inte ätas dagsfärskt, en limpa skall mogna någon dag innan man äter den den är för degig första dagen och den får bättre smak om limpan har lägat en dag.Men det finns bröd som är godast nybakad dit räknar jag olika varianter av franskbröd. Jag har nog aldrig provat ett bröd som inte varit bäst när det var färskt. Men så äter jag mest halvgrova bröd som tex. pågen kneipp, och det kanske är annorlunda mot riktigt grovt bröd?
|
|
|
|
|
02-12-2010, 18:11
|
Medlem
Antal inlägg: 23 015
Medlem sedan: 13-08-2005
Medlem nr: 6 358

|
riktig färsk limpa är jätte gott, dessutom får jag hicka och har svårt att äta bröd som legat ett tag eller blivit för torrt.
alla bröd vad det än gäller tycker jag dom är som bäst när dom är helt färska.
|
|
|
|
|
02-12-2010, 18:17
|

Moderator
Antal inlägg: 18 405
Medlem sedan: 27-01-2007
Medlem nr: 9 009

|
Riktigt ljusa bröd som barkis går knappt att äta när de blivit ett par dagar gamla
|
|
|
|
|
02-12-2010, 18:19
|

Medlem
Antal inlägg: 4 131
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
CITAT (Huggorm @ 02-12-2010, 18:03)  Jag har nog aldrig provat ett bröd som inte varit bäst när det var färskt. Men så äter jag mest halvgrova bröd som tex. pågen kneipp, och det kanske är annorlunda mot riktigt grovt bröd? Det är inte annorlunda med riktigt grovt bröd, jag tycker att det är godare efter någon/några dagar. Ett bröd som måste mogna är annars det gamla militärbrödet ankarstock. ankarstock
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|