Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Enorm viktminskning av..., ...julskinkans vikt efter kokning
          zissi
          Inlägg 17-12-2010, 20:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Jag har kokt den första julskinkan till det första lilla julbordet vi ska ha i helgen. Jag letade efter ekologisk skinka men den fanns bara i färdigkokt och för oss som älskar dopp i gryta är det inget alternativ. Det blev Scans-Piggham okokta rimmade skinka. Den vägde 3084 g som okokt och 1580 g i kokt tillstånd. Är det inte en stor viktminskning? Den har ju nästan halverat sin vikt duh.gif g.gif . Var tvungen att kontrollväga den flera gånger.



          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 4)
          ingrid fuxwall
          Inlägg 17-12-2010, 21:18
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Nog tycker jag att det var lite väl mycket förlust - men andra har säkert bättre erfarenhet än undertecknad
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 17-12-2010, 23:45
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Detta är en erfarenhet som jag också gjort och det spelar ingen roll huruvida man kokat eller ugnsbakat skinkan, jag tycker dessutom att det är godare med lite torr skinka så det brukar inte bli så mycket kvar. -cry-.gif

          Redigerat av malcolm: 17-12-2010, 23:46
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 18-12-2010, 00:20
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Inteför att jag vet, men den"råa" skinkan är väl sprutsaltad. Dvs med saltlake. Fritt spånat i hjärnkontoret:) Den,saltlaken alltså, innehåller väldigt mycket vatten för att det inte skall bli saltkristaller i köttet. Vid kokningen drar saltet ut massor med vätska. Väg volymen vätska inklusive tillsatt kokvolym. Och beräkna bortångat vatten. Skulle tro att slutsumman blir ganska lika.
          Köper man färigkokt skinka så finns det tillräckligt med saltlake kvar om man är försiktig vid öppnandet och jag garanterar att den behöver spädas rejält om man skall kunna doppa i den.
           
          Citera
          Alba
          Inlägg 18-12-2010, 17:44
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 11 250
          Medlem sedan:
          30-08-2006
          Medlem nr: 8 513



          CITAT (zissi @ 17-12-2010, 20:20) *
          Jag har kokt den första julskinkan till det första lilla julbordet vi ska ha i helgen. Jag letade efter ekologisk skinka men den fanns bara i färdigkokt och för oss som älskar dopp i gryta är det inget alternativ. Det blev Scans-Piggham okokta rimmade skinka. Den vägde 3084 g som okokt och 1580 g i kokt tillstånd. Är det inte en stor viktminskning? Den har ju nästan halverat sin vikt duh.gif g.gif . Var tvungen att kontrollväga den flera gånger.


          ICA har jättefint doppspad i " korvar"
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 01:39
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon