Medlem
Antal inlägg: 5 162
Medlem sedan: 20-11-2006
Medlem nr: 8 833
Jag har tröttnat på att svära över kirskålen som invaderat mina rabatter, istället så tänker jag äta upp den. Om man steker kirskålen några minuter i lite olivolja och sedan strör över lite flingsalt så har man ett supergott tillbehör till både kött och fisk. och dessutom så utomordentligt lättodlad! Gita
Medlem
Antal inlägg: 4 044
Medlem sedan: 09-03-2010
Medlem nr: 28 369
Ja jättegod och diskret i smaken. Här äts det mycket kirskål i paj, soppa, wok, stuvad, mycket småskuren i blandade sallader och familjens favorit kirskåls-coleslaw. Helt klart en finfin och nyttig växt
Medlem
Antal inlägg: 1 123
Medlem sedan: 06-11-2002
Medlem nr: 250
Ja lättodlad och tacksam på alla sätt. Om någon vill testa så har jag gott om plantor att dela med mig av. Kanske på Tradera, där kan man ju sälja det mesta!
Medlem
Antal inlägg: 3 778
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 894
Jag har provat kokt kirskål två gånger men jag tycket inte om det. Tyckte smaken var stark och dominerande. Har trott att de kanske skall vara spädare när man äter dom. Är det så?
Medlem
Antal inlägg: 4 044
Medlem sedan: 09-03-2010
Medlem nr: 28 369
Stämmer späda blad smakar bara mild med pyttelite kålarom. Äldre blad kan vara lite skarpa i smaken en aning peppriga. Själv gillar jag det men smaken är ju som .....
Medlem
Antal inlägg: 10 260
Medlem sedan: 02-05-2005
Medlem nr: 5 642
Jag har använt kirskål i maten, tycker inte om det. Men mitt krig mot det i trädgården börjar lida mot sitt slut hoppas jag. Ett enstaka blad har visat sig i år, direkt anfallet med roundup (förlåt, men jag gav upp alla andra metoder då de var lönlösa)
Moderator
Antal inlägg: 18 405
Medlem sedan: 27-01-2007
Medlem nr: 9 009
Jag ryckte upp ett kirskålblad som kom i en plantering jag anlade i höstas. Det visade sig att jag fått med en 3cm lång rotbit i jorden, det räckte för att det skulle ta sig igen