Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Stekt kirskål....
          Gita
          Inlägg 08-05-2011, 17:22
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5 162
          Medlem sedan:
          20-11-2006
          Medlem nr: 8 833



          Jag har tröttnat på att svära över kirskålen som invaderat mina rabatter, istället så tänker jag äta upp den.
          Om man steker kirskålen några minuter i lite olivolja och sedan strör över lite flingsalt så har man ett supergott tillbehör till både kött och fisk. och dessutom så utomordentligt lättodlad!
          Gita
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 8)
          merlin68
          Inlägg 08-05-2011, 18:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 044
          Medlem sedan:
          09-03-2010
          Medlem nr: 28 369



          Ja jättegod och diskret i smaken. Här äts det mycket kirskål i paj, soppa, wok, stuvad, mycket småskuren i blandade sallader och familjens favorit kirskåls-coleslaw. Helt klart en finfin och nyttig växt tummenupp.gif
           
          Citera
          Lena i Torslanda
          Inlägg 08-05-2011, 18:45
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 123
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 250



          Ja lättodlad och tacksam på alla sätt. Om någon vill testa så har jag gott om plantor att dela med mig av. Kanske på Tradera, där kan man ju sälja det mesta!

          Men den är faktiskt riktigt god!


          --------------------
          Lena
           
          Citera
          merlin68
          Inlägg 08-05-2011, 18:57
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 4 044
          Medlem sedan:
          09-03-2010
          Medlem nr: 28 369



          Hittade ett recept på kirskåls-pesto. Det ska testas inom kort yes.gif

          http://www.rawfoodrecept.com/2010/05/kirsk...roddar-och.html
           
          Citera
          Christa
          Inlägg 08-05-2011, 19:00
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Jag har provat kokt kirskål två gånger men jag tycket inte om det. Tyckte smaken var stark och dominerande. Har trott att de kanske skall vara spädare när man äter dom. Är det så?
           
          Citera
          merlin68
          Inlägg 08-05-2011, 19:03
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 4 044
          Medlem sedan:
          09-03-2010
          Medlem nr: 28 369



          Stämmer späda blad smakar bara mild med pyttelite kålarom. Äldre blad kan vara lite skarpa i smaken en aning peppriga. Själv gillar jag det men smaken är ju som ..... flirting.gif
           
          Citera
          Huggorm
          Inlägg 08-05-2011, 19:19
          Länk hit: #7


          Moderator
          Antal inlägg: 18 405
          Medlem sedan:
          27-01-2007
          Medlem nr: 9 009



          Duger väll som hönsmat, eller kanske kaninmat wink.gif
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 08-05-2011, 21:07
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          Jag har använt kirskål i maten, tycker inte om det. Men mitt krig mot det i trädgården börjar lida mot sitt slut hoppas jag. Ett enstaka blad har visat sig i år, direkt anfallet med roundup (förlåt, men jag gav upp alla andra metoder då de var lönlösa)
           
          Citera
          Huggorm
          Inlägg 08-05-2011, 21:11
          Länk hit: #9


          Moderator
          Antal inlägg: 18 405
          Medlem sedan:
          27-01-2007
          Medlem nr: 9 009



          Jag ryckte upp ett kirskålblad som kom i en plantering jag anlade i höstas. Det visade sig att jag fått med en 3cm lång rotbit i jorden, det räckte för att det skulle ta sig igen
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-06-2025, 00:18
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon