Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Lagring
          elsemarie
          Inlägg 29-07-2011, 13:29
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 96
          Medlem sedan:
          20-05-2008
          Medlem nr: 16 254



          Hur länge håller sig squashen, är det bäst att låta den sitta kvar på plantan, eller ska man ta in den?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 8)
          Eva i Skåne
          Inlägg 29-07-2011, 17:37
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Är det vanlig sommarsquash du odlar så ta för all del av den från plantan annars växer den sig stor som pumpor och den är ju godast ganska liten.
          I kylen håller den ett tag, kanske en månad, men det är till att äta, äta och äta när den mognar smile.gif
          Det finns också en del recept som man kan använda sin squash till, inlagad i ättika, soppa, grönsaksbiffar och lite annat.

          Redigerat av Eva i Skåne: 29-07-2011, 17:38
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 29-07-2011, 17:39
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Låter du den sitta kvar så fortsätter den ju växa. Annars så förvara svalt 7 -10 grader och den håller säkert 2-3 veckor.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 29-07-2011, 20:10
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Och är det sommarsquash fortsätter det komma frukter ifall man skördar så skörda på, runt 3hg så brukar de flesta sorter vara bäst.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Platinum
          Inlägg 29-07-2011, 21:43
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 212
          Medlem sedan:
          13-06-2008
          Medlem nr: 16 777



          Och mäktar du inte med att äta upp det som växer till så fungerar det att tärna och frysa in den rå, för att sedan blanda ner i gratänger eller grytor.


          --------------------
          Ooops!

          Fotobloggar och Makrofotobloggar gör jag när jag inte gör annat. Titta in om du har lust.
           
          Citera
          elsemarie
          Inlägg 02-08-2011, 08:37
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 96
          Medlem sedan:
          20-05-2008
          Medlem nr: 16 254



          Tack alla för era svar. Bara att skörda, laga o äta...bra att man kan frysa in oxå.
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 02-08-2011, 20:20
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Mina sommarsquash håller sig i flera månader i förrådet och jag skördar ofta stora squash på 6-10 hg. Jag skrapar bara ur kärnhusen innan tillagning, så blir de mycket goda. Så jag tycker inte alls att de måste vara små, ibland hinner jag inte skörda i den takt de växer.


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          skjutgalen
          Inlägg 15-08-2011, 08:39
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          12-06-2011
          Medlem nr: 54 843



          Nackdelen med att låta squashen växa för länge är att den blir hård i skalet och därmed svårare att använda. Jag brukar prova med fingret nära skaftet. Om man får in nageln är det ingen fara.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 17-08-2011, 19:08
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Jag syltade squash för en massa år sedan, det blev jättegott!
          Burkar kan ibland vara lättare att förvara, frysen tenderar ju så här års att explodera...


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 12:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon