Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Frysa in mjölk o yoghurt?, Är de goda efter upptining?
          ängsvädd
          Inlägg 08-08-2011, 11:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 562
          Medlem sedan:
          20-06-2007
          Medlem nr: 11 124



          Kan man frysa in mellanmjölk o naturell youghurt? Alltså - är de oförändrat goda efter upptining? Någon som prövat?


          --------------------
          MVH Mimmi
          zon 2-3
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 16)
          malcolm
          Inlägg 08-08-2011, 12:15
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Mjölk smakar sött efter nedfrysning men funkar till bakning, youghurt vet jag inte.

          Redigerat av malcolm: 08-08-2011, 12:25
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 08-08-2011, 12:26
          Länk hit: #3


          Gäster






          Håller med malcolm, mjölk blir inte bra, det höll vi på med i segelbåten före kylboxarnas tid. Den skiktar sig något och smakar knepigt. Youhurt har jag heller inte testat.
           
          Citera
          andersen
          Inlägg 08-08-2011, 12:28
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 4 131
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 51



          mjölk är inga problem,youghurt vet jag inte, men det säljs ju frusen youghurt, så kanske är det ett allternativ att äta youghurten frusen.


          --------------------
          Problemet är inte de onda människorna
          utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King.


          Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T.

          Att inte cykla är att gå för långt.

          Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
           
          Citera
          Azur
          Inlägg 08-08-2011, 13:17
          Länk hit: #5


          Gäster






          Minimjölk går bra att frysa, tar ingen smak. Å andra sidan är det ju inte alla som gillar minimjölk över huvud taget...

          Är det för utfärd med båt el dyl, finns det mjölk med lång hållbarhet att köpa - den är högpasteuriserad (steril) och håller i flera månader helt utan kylning. Tyvärr har den en lite konstig bismak av mandel pga att den hettats upp under tryck för att döda alla bakterier, men i kaffet funkar den bra.

          Redigerat av Azur: 08-08-2011, 13:19
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 08-08-2011, 13:54
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Numera finns det 12 Volts kylskåp och kylboxar om man skall ha i bil/båt/husvagn, har själv ett sådant kylskåp från Biltema men det går på 230 V också.

          Redigerat av malcolm: 08-08-2011, 13:54
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 08-08-2011, 14:16
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Mjölk skär sig men går att baka med utan problem. Yoghurt har jag inte testat.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 08-08-2011, 19:06
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Precis, mjölk grynar sig när det tinar. Antar att fettet binds ihop och sedan inte löser sig. Men om man skulle värma upp mjölken (inte koka) för att sedan kyla ned den igen, hur blir den då?

          Haha, nu har du fått många förslag på hur mjölk beter sig men ingen om yoghurt.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 08-08-2011, 20:43
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Utmärkta frysklapar. Men i mål så gör man pannkakor av den tinade mjölken och blir det över är det en utsökt reservproviant under fisketuren.

          Varning! Hade med mig på harjakt. - 15°. Vi kokade kaffe över värmebrasan och jag inmundigade frusna pannkakor.

          Reultat: Racerbajs!!! Varning för fruset alltså!
           
          Citera
          ängsvädd
          Inlägg 09-08-2011, 09:56
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 3 562
          Medlem sedan:
          20-06-2007
          Medlem nr: 11 124



          Tack för era svar biggrin.gif Mjölk skippar jag alltså att frysa in. Yoghurt ska jag testa att frysa in - jag testar med en liten mängd i en burk först. Ha ha - äta frusen yoghurt kanske det får bli smile.gif

          Det kan bli så där någon gång när man handlar på nätet att man beställt för mycket wink.gif


          --------------------
          MVH Mimmi
          zon 2-3
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 09-08-2011, 11:17
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          Yoghurt borde det väl inte vara några större problem med att frysa in, blir väl bara yoghurtglass såfall? =)


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 09-08-2011, 11:44
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Jag brukar frysa in mjölk eftersom jag inte har lust att handla så ofta. Iof använder jag bara mjölk till matlagning och kaffe men det funkar jättebra och jag har aldrig märkt någon bismak eller grynighet när jag smakat på den.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Ålgryte
          Inlägg 09-08-2011, 12:28
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 597
          Medlem sedan:
          19-05-2008
          Medlem nr: 16 230



          Jag fryser in både mjölk och grädde emellanåt. De får tina lååångsamt och jag använder dem som om de vore färska, dvs dricker mjölken och vispar grädden tummenupp.gif
          Yoghurt har jag fryst in blandad med frukt, men aldrig ren. Kesella funkar efter frysen och då borde yoghurten också göra det. Ska testa!
           
          Citera
          ängsvädd
          Inlägg 10-08-2011, 09:16
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 3 562
          Medlem sedan:
          20-06-2007
          Medlem nr: 11 124



          Vad bra Stintan o Ålgryte biggrin.gif Jag kommer att testa o frysa in mjölken också - det är mellanmjölk o låta den tina långsamt - i kylen biggrin.gif

          Bregott behöver jag också frysa in men det har en kompis sagt att det går bra att göra smile.gif


          --------------------
          MVH Mimmi
          zon 2-3
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 10-08-2011, 09:30
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          CITAT (ängsvädd @ 10-08-2011, 10:16) *
          Vad bra Stintan o Ålgryte biggrin.gif Jag kommer att testa o frysa in mjölken också - det är mellanmjölk o låta den tina långsamt - i kylen biggrin.gif

          Bregott behöver jag också frysa in men det har en kompis sagt att det går bra att göra smile.gif

          Smör och ost är det inga problem att frysa in, gör jag själv, köper typ ett kilo varje månad så det räcker ^^

          Edit, glömde även att säga Bregott är den godaste smöret =)

          Redigerat av skånepåg: 10-08-2011, 09:31


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          Ålgryte
          Inlägg 10-08-2011, 10:35
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 597
          Medlem sedan:
          19-05-2008
          Medlem nr: 16 230



          Jag lägger det öppnade kaffepaketet också i frysen när jag reser bort...

          Har provat att frysa in vin också. Bra att ha i grytor och såser när jag fyllt dem i istärningspåsar. Rödvin måste förpackas ordentligt eftersom det blir som lös "isglass".

          Som ni förstår har jag en stooor frys med många nödlinor i... giggle.gif

          Edit: Jag hyvlar det frysta smöret el Bregotten till smörgåsen och lägger tillbaks paketet i frysen!

          Redigerat av Ålgryte: 10-08-2011, 10:38
           
          Citera
          ängsvädd
          Inlägg 12-08-2011, 11:07
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 3 562
          Medlem sedan:
          20-06-2007
          Medlem nr: 11 124



          Tack Ålgryte för tipset att hyvla det frysta smöret biggrin.gif Skånepåg - håller med - Bregott är godast och dessutom nyttigt då det inte innehåller något härdat vegetabiliskt fett - det är blandat av olja och smör biggrin.gif


          --------------------
          MVH Mimmi
          zon 2-3
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 05:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon